GAZETECİLER UNUTULMADI
Batman’daki sivil toplum kuruluşu, siyasi partiler ve il yöneticileri basın açıklamalarıyla ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler’ gününü kutladı. Mesajlar şöyle;



Abdusselam Uluçam (Rektör): “Özellikle basın çalışanlarının objektif ve tarafsız misyonla kalemlerini kullanmaları gerekir. Basın mesleği kamuoyu adına çok önemli bir mihenk taşıdır. Basın, toplumdan bağımsız çalışamaz; gazeteci, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Bu anlamda tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum.”


Dr. Aydın Gök (Hüda-Par Başkan adayı): “Gazetecilik kazanç sağlayan bir meslek olmasından ziyade, bir sorumluluk bilinci, bir fedakarlık alanı olması gerçeğiyle icra edildiğinde toplumun gözü, kulağı ve hakikat dili olur. Zira çalışan gazeteciler, toplumun hem iyi hem de sıkıntılı günlerinde alanları terk etmeyen gönüllüleridir. Bu nedenle ekonomik şartlar ve çalışma koşulları açısından desteklenmeleri lazımdır. Yerel ve ulusal basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”


Zahir Seven (Sağlık-Sen Şube Başkanı): “Her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden, yaşadığımız toplumla birlikte dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştıran gazetecilerin çalışma ve sosyal haklarının korunması, daha iyi imkânlara ulaştırılması da oldukça önem taşımaktadır.”


Tekin Türk (DEDAŞ Batman Müdürü): “Basın ve medya kuruluşları tüm dünyada toplumların aynasıdır. Batmanımızda faaliyet gösteren medya kuruluşları, yaşanan tüm gelişmeleri, olayları kamuoyuna en hızlı ve doğru şekilde iletmeye çalışıyorlar. Bu anlayışla hepimizin gözü, kulağı olan, zaman mefhumu gözetmeyen, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, her türlü zor şarta rağmen görev bilincini kaybetmeyen çalışan gazetecilerin gününü kutlarım.”

Editör: TE Bilişim