**Bir süredir onarım bekleyen 65 yıllık yangın kulesi kaderine terk edilirken, gar’da bekletilen bazı vagonlara da çanak antenin montesi görenleri hayretler içinde bıraktı.
TEK PERON DİLENCİ YUVASI
Kentin tek peronu konumundaki DDY garındaki alt geçit, dilencilerin mekanına dönüştü. Sık sık su baskınıyla karşılaşan tek geçit Belediye tarafından onarılmıştı. DDY sorumluluğundaki garın sürekli temizlenmesinin gerektiğini belirten çevredeki esnaflar; “Peron ilgisizlikten dilenci yuvasına dönüştü. Periyodik aralıklarla temizliğin yapılmasını istiyoruz. Şehrin tek peronunun daha güzel bir görünüme kavuşması için DDY yetkililerini göreve davet ediyoruz” diye konuştu.


BİR DÖNEMLER SEMBOLDÜ
65 yıl önce yangın kulesi olarak gar da yapılan ve kentin sembolü konumundaki kulenin kaderine terk edilmesi Akyürek semt sakinlerinin tepkisine yol açtı. Üç yıl önce ahşap bölümü yanan kulenin onarıma alınmasının gerektiğini söyleyen Akyürek sakinleri; “Malatya 5. Bölge Müdürlüğü maalesef DDY Batman garını yenilemeye yönelik projelerden uzak. Üç yıldır yanan kulenin onarılması için imza kampanyası başlatıldı ama o kentin sembolü kaderine terk edilmiş durumda” dediler.


VAGONA ÇANAK
DDY Batman garındaki bazı vagonlara çanak takılması görenleri hayretler içinde bıraktırıyor. DDY Gar’ın da bazı elemanların kaldıkları sabit bir yer halini alan yolcu vagonunu çanağın monte edilmesini şaşkınlıkla izleyen bazı yurttaşlar, şöyle konuştular; “Gar’daki bazı vagonlar neredeyse çürümeye terk edilmiş vaziyette. Yolcu vagonlarında görev yapan bazı elemanların kaldıkları vagonlara çanağın monte edilmesi her şeyi anlatıyor. İlk kez DDY garında vagonlara çanak takıldığına tanık oluyoruz.”

Editör: TE Bilişim