**Mısır hasadının sürdüğü günlerde, çevre illerden Batman’a gelen biçerdöver operatörleri; “Dekar başına 17 liralık fiyatın artırılmasını istiyoruz” diyorlar.
BİÇERDÖVERCİLER; “MAĞDURUZ”
Bölgede mısır ekiminin en fazla yapıldığı illerin başında yer alan Batman’da hasadın sürdüğü günlerde biçerdöver operatörleri, dekar başına verilen 17 liralık fiyattan şikayetçi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Batman’a gelen biçerdöver operatörü Ahmet Kezer; “Bu yıl ovada mahsülün verimi oldukça iyi. Ne yazık ki bizleri düşünen yok. Geçen yılın fiyatından hasadı biçiyoruz. 17 Liralık fiyatın mutlaka artırılması gerekiyor. Ziraat Odası’ndan ve Tarım teşkilatından fiyatların gözden geçirilmesini istiyoruz” dediler.





“BAYRAM MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ”
Batman ovasında bayrama kadar hasadın süreceğini belirten biçerdöver operatörleri, şöyle konuştular; “Önümüz bayram. En azından bayram öncesinden hasad biçme ücretinde 1-2 lira artış yapılmasını istiyoruz. Tarla sahipleriyle her hangi bir sorunumuz yok. Uzak bölgelerden geldiğimiz için iyi ağırlanıyoruz. Ancak Tarım teşkilatı ile Ziraat Odasının belirlediği resmi bir fiyat olmayınca tarla sahipleriyle pazarlık yapamıyoruz. Kurban bayramı yaklaşıyor. Bir müjde de biz bekliyoruz. Dekar başına verilen 17 liralık ücretin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim