**Yılda 3 bin çiftin nikah kıydığı Batman’da Ağustos ve Eylül aylarında düğün sayısının arttığını belirten Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut; “Yıl sonuna kadar Batman kent merkezinde düğün sayısı 3000’i aşar” dedi.
SALON DİVA’DA RENKLİ DÜĞÜN
DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü’nde elektrik mühendisi Ziver Kaya, Ruken Canpolat’la hayatını birleştirdi. Şafak Mahallesi eski Muhtarı Ahmet Kaya, yeğeni Ziver Kaya’nın düğününde konukları kapıda karşıladı. Damadın babası İbrahim Kaya ile gelinin babası Ferman Canpolat’ın da konuklarla yakından ilgilendiği düğünde yaklaşık 1500 kişi Mevlüd’i Şerif yemeğinde ağırlandı. DEDAŞ çalışanları, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, Belde Mahalle Muhtarı Nuri Altun, Akyürek Mahalle Muhtarı Abdulnur Oğuzhan, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Fahrettin Kağba, Şirinevler Mahalle eski Muhtarı Remzi Adsan ile seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı düğünde konukları yalnız bırakmayan eski muhtar Kaya, davetlilere teşekkür etti. 




YILDA 3000 DÜĞÜN
Batman kent merkezinde yılda 3000 düğünün yapıldığına dikkat çeken Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut, Batman’da daha çok sıcak mevsimin ardındaki aylarda düğünlerin yapıldığına işaret etti. Hafta sonunun yanı sıra hafta içindeki düğün törenlerine de dikkat çeken Turgut, şöyle konuştu; “Batman kent merkezinde bu yıl 2500 çiftin nikahı kıyıldı. Yıl sonuna kadar bu rakam 3000’i aşar. Sıcak yaz mevsiminden çok çiftler, sonbahara doğru düğün yapıyor. Batman kent merkezinin dışındaki ilçelerde de düğün törenlerinde ciddi bir artış söz konusu.”
Editör: TE Bilişim