**Seçimi 8 oy farkıyla kazanan Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen; “Elektrik kesintisine biz de tepki gösterdik. BDP Milletvekili Ayla Akat Ata’nın gözü önünde sonuçlar açıklandı. Olayı saptırmanın anlamı yok” dedi.
“HASANKEYF’TE ŞAİBESİZ SEÇİM OLDU”
Dördüncü dönem Hasankeyf Belediye Başkanlığına seçilen Abdulvahap Kusen, en temiz seçimin Hasankeyf’te geçtiğini söyledi. BDP’nin ortaya attığı iddialara yanıt veren Başkan Kusen, şöyle devam etti; “BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP temsilcisi, İnsan Hakları Derneği temsilcisi ve BDP’li Eş Başkan adaylarının da hazır bulunduğu sandıkta sonuçlar herkesin gözü önünde açıldı. Bir kere elektrikler gittiğinde biz 30 oy öndeydik. Son sandıkta BDP bizi 22 oyla geçti. Bu seçimde nasıl şaibe olur merak ediyorum.”
“HASANKEYF EN GÜZEL SEÇİM GEÇİRDİ”
Hasankeyf’in son yılların en güzel seçimi geçirdiğini de ifade eden Başkan Kusen; “Hasankeyf’teki seçimin sonuçları ortadadır. Bazı yerlerde BDP’nin 10 farkla seçimi kazandığını görüyoruz. Nedense biz 8 oy farkıyla kazandığımız seçimi birileri kabullenemiyor. Sonuçlar neticeleninceye kadar Milletvekili Ayla Akat Ata, sandıktaydı. Her şey gün gibi ortadadır. Seçim sonuçlarından sonra birilerinin çöp kutularında oy araması da doğru değil. Hasankeyf örnek bir seçimi geride bırakmıştır. Olayı saptırmanın kimseye yararı yok” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim