BİR YILDA 70 KİTAP OKUDU
53. Kütüphane haftası, Batman’da bir dizi etkinlikle start aldı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonundaki açılış programına Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Alay Komutanı Albay Hüseyin Topuz, Özel İdare Genel Sekteri Abdulkadir Özer, Kültür-Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve diğer yöneticiler katıldı. Kütüphane haftası nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun mesajları okundu. Vali Ahmet Deniz ve İl Halk kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, günün anlamına yönelik konuşma yaptı. İl Halk Kütüphanesinin yeni binasının da tanıtıldığı açılış programında en çok kitap okuyan öğrencilere ödüllerini Vali Ahmet Deniz verdi. Bir yılda 70 kitap okuyan Selma Arslan ve diğer katılımcılara Vali Deniz, çeşitli hediyeler verdi.

“KİTABA-KÜTÜPHANEYE İLGİ ARTIYOR”
Programda konuşan Vali Ahmet Deniz, batıdaki kitap okunma oranlarına dikkat çekerek: “Öncelikle bir yılda 60-70 kitap okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Dünyada en çok kitap okuyan ülke Japonya’da yılda ortalama 25 kitap okuyorlar. Daha sonra Fransızlar geliyor. Daha aşağılarda biz geliyoruz. Ne kadar kötü, sınıfta kalmıştık ama şimdi ki arkadaşlarımız bu ortalamayı yükseltiler. Her biri yılda 60-70 kitap okuyorlar. Okumak, bilgiye ulaşmanın en kestirme yoludur. Gelişmiş-kalkınmış ülkelerin temel özelliği budur. Biz niye gerilemişiz birkaç yüz yıldır? Aslında bizim geçmişimizde bunlar yok. Ne zaman okumaktan uzaklaştık başımıza başka işler gelmeye başladı. Onun için bizim yapacağımız şey, kültür ve düşünce derinliğimizin olabilmesi için mutlaka ama mutlaka okumak zorundayız. Okumadan bu işi başarmak mümkün değil. Türkiye’de yavaş yavaş kitaba, kütüphaneye ilgi artmaya başladı. Yakın bir zamanda Batman’a yakışır bir kütüphane kazandıracağız. Batman her yerde okuyor dedik, Batman kitaba saygı duyuyor, seviyor, okuyan bir gençlik, okuyan insanımız var. Bunun için yeni kütüphaneler yapacağız” diye konuştu.

KÜTÜPHANE 22.00’YE KADAR AÇIK
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar ise şunları söyledi: “Sayın Valimizin başlattığı ‘Batman Her Yerde Okuyor’ kampanyası ile amaçlanan da; halkımızın özellikle de gençlerimiz ve çocuklarımızın kitap okuyarak, bilgi ve kültürlerini artırmaları, toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olmalarının sağlanmasıdır. Türkiye’de çok az halk kütüphanesinde olan bir uygulamayla, kütüphanemizi diğer halk kütüphanelerinden ayıran çok önemli bir özelliğimiz, kütüphanemizin sabah 08.00’den gece 22.00’ye kadar 14 saat kesintisiz açık tutulması ve kütüphane kullanıcılarımızın hizmetlerimizden daha fazla yararlanmalarını sağlamaktır. Kütüphane haftamızın etkin bir şekilde kutlanmasında maddi ve manevi yardımlarımı esirgemeyen başta sayın Valimize, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kütüphane personelimize ve destekleyicilerimize teşekkürlerimizi sunarız.”

Editör: TE Bilişim