ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen EMITT 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı sona erdi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün standı ziyaretçi akınına uğradı. Batman’daki yöneticilerin tam kadro katıldığı fuarda Mezopotamya’ya özgü şahmeran kıyafeti giyen ünlü manken Ece Gürsel, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bakanlar, ünlü sanatçılar ve vatandaşların ilgi gösterdiği Batman standı, en çok ilgi gören stantlar arasında yer aldı. Batman Valisi Yılmaz Arslan, fuarın Batman tanıtımı için faydalı olduğunu belirterek, “Bundan sonraki fuarlara firesiz katılacağız” dedi. Batman Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı da yeni fuarlara tüm renkleriyle katılmaya devam edeceklerini söyledi.


HASANKEYF’E HAYRANIM”
Batman standının şahmeranı Ece Gürsel, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e hayran olduğunu söyledi. Davet edildiği takdirde seve seve Hasankeyf’e geleceğini belirten Gürsel: “Güzelliğin ve cesaretin simgesi olan şahmeranı temsil ettiğim için mutluyum. Güneydoğu oldukça zengin kültürlere sahip bir bölge. Hasankeyf’i bir kez görmüştüm. Her hangi bir program dahilinde Hasankeyf’e seve seve gelirim” dedi.


FUARA DAMGA VURDULAR
Beş gün süren EMITT fuarına Güneydoğu ile Doğu Anadolu illerinin stantları damga vurdu. Batman’la birlikte Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Hakkari ve Bitlis illerinin stantları ziyaretçi akınına uğradı. Batman standında konuklarla yakından ilgilenen Batman Kültür Sanat Derneği Başkanı Emin Bulut da yöresel kıyafetleriyle dikkat çekti. Karadeniz illerinin stantları da büyük ilgi gördü. Özellikle Rize’nin doğal güzelliklerinin yansıtıldığı stantta renkli görüntüler oluştu.


GÜNEŞTEKİN, HEMŞEHRİLERİNİ AĞIRLADI
Batman standını ziyaret edenler arasında yer alan ünlü ressam Batmanlı Ahmet Güneştekin, hemşehrilerini Beyoğlu’ndaki Sanat Merkezi’nde konuk etti. Güneştekin’in yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, eski milletvekili İhsan Arslan, Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen, işadamı Ferhat Nasıroğlu, Petrolspor Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demirci, Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, Batmanlı basın mensupları ve bazı Batmanlılar katıldı. Batman’ın şanslı bir olduğunu belirten Güneştekin: “Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek gibi markalara sahibiz. Sağ olsunlar yurtdışındaki sergilerime destek oldular. Ayrıca yine Batman’ın bir markası olan Petrolspor’da yeni bir dönem başladı. Ne yazık ki futbolda bir türlü istediğimiz yerde olmadık. İnanıyorum ki yeni yönetim başarılara imza atacak. Biz de onlara her konuda destek olmalıyız” dedi.

GÜNEŞTEKİN ULUSLARARASI BİR SANATÇI”
Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Güneştekin’in sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası bir sanatçı olduğunu ifade ederek: “Ahmet bey eserleriyle bizi oldukça heyecanlandırıyor. Özellikle Amerika’daki başarısıyla gurur duyduk. Onunla ilgili çok olumlu tepkiler aldım. Kendisine desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyiz” diye konuştu. Batman’ın çözüm süreciyle birlikte daha da iyi noktalara geleceğine de dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti: “Batman gıda başta olmak üzere birçok alanda büyük fırsatlara yakın bir kent. Kürdistan, Almanya gibi en büyük pazarımızdan biri olabilir.”


ŞİMŞEK’E PETROLSPOR FORMASI
Petrolspor Kulübünün çiçeği burnunda yeni başkanı Aydın Gülmez, gecede Bakan Şimşek ve eski milletvekili İhsan Arslan’a, Petrolspor forması hediye etti. Kentin tüm dinamikleriyle Petrolspor’u hak ettiği yere taşımak istediklerini kaydeden Başkan Gülmez: “Birlik ve beraberlikle tek profesyonel takımımızı üst liglere çıkarmak istiyoruz. Bu konuda yöneticilerimiz başta olmak üzere herkesin desteğini istiyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim