İLK SEMİNER GAZİ MESLEKTE
2014-2015 Eğitim-öğretim yılında meslek liseleri ağırlıklı olmak üzere genel liseler ile ortaokul son sınıflarına yönelik bir dizi seminer başlatan İş-Kur, ilk seminerini Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde verdi. Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, rekabet ortamında iş aramanın önemine dikkat çekti. Donanımlı bir şekilde işgücü piyasasına hazırlanmanın gerektiğine dikkat çeken Eviz; “İş hayatında teorik bilgiler tek başına yeterli olmuyor” dedi.
İŞ HAYATINA HAZIRLIK SEMİNERİ
Lise ve dengi okullarda ‘iş hayatına hazırlık’ ile ‘iş arama becerileri’nin devam edeceğini belirten İş-Kur Müdürü Eviz, “Danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim kurumu ziyaretlerinde, öğrencilerimize iş gücü piyasası hakkında bilgilendirme yapılacak. İş aramada detaylı ve profesyonel destek verilecektir. Bu saha çalışmamız profesyonel anlamda ‘uygun işe uygun eleman’ temini için önemli bir katkı sunulacak. Lise ve dengi okullardaki seminerlerde öğrencilerimizin çalışma yaşamına olumlu katkı sunacak” diye konuştu.
“MESLEKİ YÖNELİM TEST BATARYASI”
Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Öğrencilerimize kurumumuz tarafından uygulanan ‘Mesleki Yönelim Test Bataryası’ da tanıtılmaktadır. Amaç; kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek. Böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu ölçme aracı bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Herkes, kurumumuza gelip bu ölçme aracını uygulayabilir ve sonuçlarını kurumumuz iş ve meslek danışmanlarıyla değerlendirebilirler. Mesleki yönelim bataryasından elde edilen sonuçlara göre, adayın uygun meslek kurslarına ya da açık pozisyonlara yönlendirilmesi mümkün olabilecektir. Bu çalışmaların öğrencilere olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz.”


Editör: TE Bilişim