*Kurban bayramına iki hafta kala durgunluğun hakim olduğu çarşı-pazarda esnaf siftah yapmadan kepenk indiriyor. Önceki bayramlara göre durgun bir arife geçirdiklerini belirten ayakkabı satıcıları, “Önceki bayramı mumla arıyoruz” diyorlar.

AYAKKABICILAR ÇARŞISINDA DURGUNLUK

Ulu camii bitişiğindeki ayakkabıcılar çarşısında yaprak kımıldamıyor. Durgunluğun had safhada olduğu ayakkabıcılar çarşısında zaman zaman siftah yapmadan kepenk kapattıklarını söyleyen bazı esnaflar, “Kurban bayramına iki hafta gibi az bir süre kaldı. Cumartesi ve Pazar günü alışveriş olacağı umuduyla erken saatlerde işe geliyoruz. Karanlık düşene kadar bekliyoruz. Yine de satış yok. Durgun bir bayram arifesi yaşıyoruz” dediler.

ESKİ ALIŞVERİŞ TARİHE KARIŞTI

Batmanlıların daha çok bayram alışverişini arife günlerine denk getirdiklerini söyleyen ayakkabı satıcıları, şöyle konuştular : “İstanbul, Gaziantep gibi büyükşehirlerden çok sayıda ayakkabı getirdik. Depolarımız ayakkabı çeşidiyle dolu. Henüz bayram satışlarımız başlamadı. Oysa önceki bayramlarda daha bayrama 20 gün kaldığında hareketlilik olurdu. Yeni ayakkabı siparişini erken verirdik. Şimdi o alışveriş tarihe karıştı. Her bayram, bir önceki bayramı arattırıyor.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim