**Ramazan ayı nedeniyle ara verilen nişan ve düğünler, bayramın ilk üç günü start aldı. Salonlarda yer bulamayan düğün sahipleri, eski geleneğe dönüş yaptı.
DÜĞÜNLER TAM HIZ
Bayramla birlikte Batman ve yöresinde nişan-düğün törenleri de başladı. Ramazan ayı nedeniyle düğünlere ara verilen Batman’da, bayramın birinci günü ve ilk üç günü salonlarda yer kalmadı. Düğün sahipleri, günler öncesinden salon kiralayınca, bazı çiftlerin düğünleri ise mahalle ve sokaklarda yapıldı. Eski geleneğe dönüş yapan bazı aileler; “Batman’da 20 salon ihtiyaca cevap vermiyor. Salonların çoğu günler öncesinden tutulduğu için yer bulmakta güçlük çektik. Hava sıcaklığını da göz önünde bulundurup düğünleri mahallede yapmanın keyfini çıkardık” dediler.



YEREL SANATÇILARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Ramazan ayı nedeniyle bir aydır nişan ve düğün törenlerine ara verildiğini anımsatan bazı düğün ekipleri, bayram tatili süresince kent merkezindeki düğün törenlerine yetişmekte güçlük çektiklerini söylediler. Bayramın ikinci gününde Belde mahallesinde Sultan-Gökhan Oruç çiftinin düğününü Kürtçe şarkılarla renklendiren yerel sanatçılardan Ozan Refai; “Amed grup müzik ekibimizle düğün sezonuna başladık. Birçok aile düğününü Ramazan bayramı tatiline denk getirdi. Bayramla birlikte yerel sanatçıların da artık işleri düzelecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim