**İki yıl önce OSB’de açılan Birsaş süt ürünleri fabrikası, Batman ve yörenin süt ürünleri ihtiyacını karşılıyor. Günde 10 ton sütün işlendiği tesiste 25 kişi çalışıyor.

 

SÜT ÜRÜNLERİ İMALATI BATMAN’DAN…
Organize Sanayi Bölgesinde beş dönümlük alanda kurulan Birsaş süt ürünleri fabrikası, yörenin süt ürünleri taleplerini karşılıyor. Birsaş tesis sahiplerinden Abdullah Görnü, daha önce Göret sucuk imalatının yapıldığı tesisi tamamen süt ürünleri imalat yerine dönüştürdüklerini ifade etti. Tesis kapasitesini büyütmeyi hedeflediklerini belirten Görnü; “Günde 10 ton süt üretiyoruz. Ancak süt yetersizliği söz konusu” dedi.
“AVM’LERİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ”

Batman ve yöresindeki tüm AVM ve marketlerin ihtiyaçlarını da karşıladıklarını söyleyen Abdullah Görnü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süt talebimizi besi çiftliklerinden karşılıyoruz. Fakat zaman zaman taleplerimiz karşılanmıyor. Çevredeki il ve ilçelerden süt getiriyoruz. İki yıldır hizmete açtığımız süt ürünlerimize büyük bir talep var. Hijyenik koşullarda ürettiğimiz yoğurt, ayran ve diğer süt ürünlerimiz ilgi görüyor.”

Editör: TE Bilişim