**Dicle EDAŞ, kentin hızla gelişen semtleri olan Gültepe ve Belde mahallelerinde toplam 10 kilometreyi bulan elektrik hattını yeraltına çekmek için çalışmalara start verdi.
ELEKTRİK HATLARI YERALTINA
Batman’ın Gültepe Mahallesinde 8, Belde mahallesinde de 2 kilometreyi bulacak elektrik hatlarının yer altına çekilebilmesi için Dicle EDAŞ, kolları sıvadı. DEDAŞ Müessese İl Müdürü Faruk İşlek, kentin modern semtlerinden Gültepe’de yaklaşık 8 kilometrelik hattın yeraltına çekileceğine dikkat çekti. Gültepe’ye komşu olan Belde mahallesinde de 2 kilometreyi bulan güzergahtaki hatların da yeraltına indirileceğini ifade eden işlek; “Belde mahallesinde DSİ Şube Müdürlüğü bitişiğindeki Mereto caddesindeki elektrik hatlarını yeraltına çekmenin çalışmasına başladık. 2016 Yılında yeni yatırımlarımız sürecek” dedi.
BULVAR’DA ÇALIŞMA SÜRECEK
Batman Belediyesi’nin bu yıl Turgut Özal Bulvarı’ndaki ‘Vizyon’ projesi kapsamında sürdüreceği çalışmalarda güzergahtaki elektrik hattının bir bölümünün yeraltına çekileceğine işaret eden İşlek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Turgut Özal Bulvarı’nda Vizyon projesinin devamı olan bölgedeki elektrik hatlarını da yeraltına çekeceğiz. Bu yıl yatırımlara Gültepe ve Belde mahallelerinden başladık. Belde mahallesinde Mereto caddesinin devamı olan bölgelerdeki elektrik hatlarında da iyileştirmelere gideceğiz. Turgut Özal Bulvarı Dörtyol kavşağından Belediye sarayına kadar elektrik hatları yeraltına çekilecek.”


Editör: TE Bilişim