**Eşbaşkanlar, DDY’nin şehir içinde kalan hattı, şehir dışına taşıma veya gerekli güvenlik önlemleri alma yerine hazırladığı protokol ile Bakanlar Kurulunun eski tarihli bir kararını gerekçe göstererek hazırladığı protokol ile sorumluluğunu diğer kurumların üzerine yığmaya çalıştığına dikkat çektiler.

 

“SORUMLULUK BİZE ATILIYOR”

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Devlet Demiryolları’nın protokolüne tepki gösterdi. 14 Kilometrelik hattın şehir dışına taşınması konusunda açıklama yapan Eşbaşkanlar: “Bu alanda şehiriçi yollar ile demiryolu hattı yer yer çakışmaktadır. Devlet Demiryolları Kurumu şehir içinde kalan hattı şehir dışına taşıma veya gerekli güvenlik önlemleri alma yerine Bakanlar Kurulunun eski tarihli bir kararını gerekçe göstererek sorumluluğunu diğer kurumların üzerine yığmaya çalışmakta bu kapsamda da hazırlamış olduğu tip protokol ile işin bütün sorumluluk ve maliyetini Belediyelere veya karayolunu yapan kurumun üzerine atmaktadır. Hazırlanan bu protokolün imzalanması durumunda bile bütün maliyetin kurumlarımıza yüklenmesinin yanında oluşabilecek cezai sorumluluk da yine karayolunu yapan kuruma yükletilmektedir” dediler.

 

 

“RAYLAR KENT DIŞINA ÇIKARILSIN”

Sorunun tamamen ortadan kaldırılması için Devlet Demiryollarına ait rayların şehir dışına taşınması ile mümkün olduğunu söyleyen Eşbaşkanlar şöyle devam etti: “Yolcu ve yük taşımacılığı konusunda da önemli bir rolü kalmayan demiryolunun kent dışına çıkarılması için ilgili kuruma resmi başvurumuzu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Devlet Demiryolları tarafından Hemzemin geçitlerin tamamen koruma altına alınması ve Demiryolunun şehir dışına taşınmasına kadar geçecek süreçte vatandaşlarımızın bu bölgelerden geçerken dikkatli olmaları can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.”

Editör: TE Bilişim