*Batmanlı çiftçi, iyi gelir getiren fıstıkçılığa yöneldi. Beşiri ilçesinin Kesiktaş, Yenipınar ve Üçkuyular köyünde fıstık ekili alanlar köylülerin yüzünü güldürüyor. Fıstığın kilosu 60 liradan alıcı buluyor.

FISTIKÇILIĞA DESTEK ŞART

‘Zahmetsiz ve kar’lı ürün olarak bilinen fıstıkçılık, son yıllarda Batman ovasının değişmez ürünü konumunda. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, fıstıkçılığın gözde ürün olduğunu  belirtti. Batman ve yöresinde bir çok köy ve mezrada fıstık bahçelerinin arttığını söyleyen Başkan Aydiş, “20 dönümlük fıstık alanı 200 dönümlük susuz alana eş değerdir. Kilosu 60 TL’den alıcı bulan fıstığa, Batman ve yöredeki çiftçilerin yönelmesi olumlu bir adımdır. Bir çok üretici fıstığa destek almak için Tarım teşiklatına başvuruyor. Mısır ve diğer ürünlere göre fıstık zahmetsiz bir iş. Fıstıkçılık, Batman ovasında daha da yaygınlaşacak” dedi. (Devamı)

1500 DÖNÜMLÜ ALANA FISTIK FİDESİ

Beşiri’nin Kumgeçidi (Düşa) köyündeki 1500 dönümlük alanın büyük bölümüne fıstık fidesi diken Adil Yenirce, Tarım teşkilatından destek beklediğini söyledi. Fıstıkçılığın iyi gelir getiren ürün olduğunu ifade eden Yenirce, “Fıstık ağaçlarının zamanında aşılanması gerekiyor. Geçen yıl don vurmuştu. Fıstık bahçelerinde verim elde edilememişti. Ancak bu yıl fıstıkta verimin yüksek olacağı beklentisi var. Fıstık üreticisi zamanında aşılama çalışmasını tamamladı. Böyle giderse ovanın büyük bölümünü fıstık bahçeleri oluşturacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim