**Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Çocuklar Aynı Çatının Altında Derneği’nin (ÇAÇA) ortaklığı ile başlatılan ‘Çocuk Odaklı Toplum ve Hak Temelli Hizmet Modelinin Yaygınlaştırılması Projesi’ devam ediyor.

“PROJEDE FARKINDALIK”
Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Çocuklar Aynı Çatının Altında Derneği’nin (ÇAÇA) ortaklığı ile 1 Nisan 2016 tarihinde başlatılan Çocuk Odaklı Toplum ve Hak Temelli Hizmet Modelinin Yaygınlaştırılması Projesi’nin eğitim çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, ÇAÇA Derneği Başkanı Azize Laygara ve çalışmalardaki sosyologlar katıldı. Musa Anter Halk Evi’nde açıklama yapan Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar: “Farkındalık yaratmak amacıyla hane ziyaretlerinde bulunulmuş, yerel yönetim çalışanlarına yönelik eğitimler verilmiş ve bu konuda gönüllü olarak çalışma yapan gençlere yönelik konuya ilişkin güçlendirici eğitimler verilmiştir’’ dedi.



“YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ”
ÇAÇA Derneği Başkanı Azize Laygara ise şunları söyledi: “Batman Belediyesi’nin özellikle dezavantajlı bölgelerde yapmış olduğu halkevlerinde bu çalışmalar nasıl yaygınlaştırılabilir ve aynı zamanda yerel yönetimlerin hak temeli çocuk politikası nasıl oluşturulabilir diye bu çalışmayı bir temel öğe olarak görüyoruz. 12 aylık bir çalışma. Bu çalışmadan 150 çocuk ve aileleri faydalanacak. Sadece çocukların değil, çocuklara paralel olarak ailelerinin de bu çalışmalardan faydalanmasını istiyoruz ve bu çalışmaların bütün kesimlere hitap etmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim