** Filmde rol alan Batmanlı Gülistan Acet, ‘Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü layık görülmüştü. Batmanlıların filme ilgi göstermesini beklediğini ifade eden Acet; “25 Nisan’da Batman’da olacağız. Hemşerilerimle bir araya gelmenin sevincini yaşıyorum” dedi.

KÜRT SORUNUNU İŞLİYOR

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden en iyi film dahil 3 ödül alan ‘Cennetten Kovulmak’ filmi 25 Nisan’da Batman Park AVM’de vizyona giriyor. Batmanlı oyuncu Gülistan Acet’in rol aldığı filmde birbirinin hayatından tamamen habersiz, birbiriyle aynı kaderi yaşayan iki kadın 24 yaşındaki İstanbullu Emine ile 8 yaşındaki Muşlu Ayşe’nin hikayesini anlatıyor. Asıl yıkımın kıyametin bir provası olan savaş alanında değil daha sonra gerçekleştiğini ve yegâne savaş mağdurlarının geride kalan kadınlar ve çocuklar olduğunu vurguluyor. Çoğu göç etmek zorunda kalan Kürt işçilerin çalıştığı bir inşaatta mühendis olan Emine, askerde olan kardeşini bir çatışmada kaybeder. Emine için Kürt sorunu, sadece televizyonda gördüğü ve anlam veremediği çatışmalardan ibaretken kardeşinin ölümü ve inşaatta karşılaştığı bir kaza, Emine’nin Kürtlere bakışıyla birlikte hayatını da değiştirir.

TÜRK-İTALYAN ORTAK YAPIMI FİLM

Filmin senarist ve yönetmenliğini yapan Ferit Karahan, kazananı olmayan savaşta hatıralarda en taze olan şeyin, ölülerini gömen anneler olduğunu söylüyor ve ekliyor; “Çünkü acıları ilk günkü gibi taze, hiçbir zaman ihtiyarlamıyor. Kapılarda çocuklarını bekleyen annelere çocuklarının ölüm haberi gelmesin diye kulak kesildiğimiz dünyalarımızdan çıkıp sağırlaştığımız dünyaları duymak zorundayız. Savaşı besleyen, onu çıkaranlar değil, bu savaşa duyarsız kalanlardır.” Kadrosunda, Ezgi Asaroğlu (Emine), Rojin Tekin (Ayşe), Jülide Kural (Gülnar), Mirza Metin (Ustabaşı Mahmut), Gülistan Acet (Narin), Aziz Çapkurt (Yusuf), Bünyamin Kavrut (Kürşat) ve Alan Ciwan’ın (Mehmet) yer aldığı filmin yapımcılığını FK Film, ortak yapımcılığını ise İtalyan Blue Door Productıon üstleniyor. Çekimleri İstanbul’da ve en son Yılmaz Güney’in “Aç Kurtlar” filmini çektiği Muş’ta gerçekleştirilen Türk-İtalyan ortak yapımı “Cennetten Kovulmak” Batman’da 25 Nisan’da izleyicileriyle buluşacak. Öte yandan Batmanlı oyuncu Acet, ‘Karpuz Cenneti’ adlı filmiyle de ‘en iyi kısa’ film ödülünü kazanmıştı.

Editör: TE Bilişim