**30 yıllık caminin sorunlarını çözmek için dernek kurduklarını belirten Resul Güngördü; “Kısa bir sürede 300 kişilik taziye evi, Kuran kursu binasını kazandırdığımız caminin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz” dedi. 


BAĞLAR’DA SELİMİYE CAMİ
01.08.1984 yılında Batman’ın Bağlar mahallesinde yapılan Selimiye cami, koruma ve yaşatma derneği sayesinde sorunlarının bir bölümünü çözdü. 30 üyesi olan Selimiye cami koruma ve yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngördü, kenar semtte olmalarına rağmen modern bir camiye kavuşmak için kolları sıvadıklarını söyledi. 300 kişilik taziye evi ile 50 kişilik Kuran kursu binasına da sahip olduklarını belirten Dernek Başkanı Güngördü; “Büyük bir tadilata yöneldik. Borçlandık ama Bağlar mahallesinde modern bir cami için de hiçbir özveriden kaçınmadık” dedi.
500 KİŞİ KAPASİTELİ CAMİ
Her sene Batman’ın vergi şampiyonu olan Hikmet Güre’nin merhum babasının adını taşıyan Selimiye camisinin çevre düzenlemesi başta olmak üzere bir çok bölümü yeniden onardıklarını belirten Başkan Güngördü, şöyle konuştu; “500 kişi kapasiteli 30 yıllık bir cami üç-beş yıl öncesinde sorunlarla boğuşuyordu. Kurduğumuz dernek sayesinde sorunların bir bölümünü çözdük ama borçlandık. 30-40 bin TL civarında borcumuz var. Ramazan’da hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Varoş bir semtteyiz. Bu semtte oturanların imkanları ortada. Mahallemize cami kazandıran Güre ailesinden de destek bekliyoruz.”
300 KİŞİLİK TAZİYE EVİ
Cami bahçesinde semt sakinlerinin yararlanacakları 300 kişilik taziye evini de hizmete açtıklarını belirten Selimiye cami yaşatma derneği Başkanı Güngördü, şunları söyledi; “Camimiz her geçen gün farklı bir görünüme kavuşuyor. Geçmişte maalesef camimiz hırsızların hedefiydi. Klimadan kabloya, musluklardan hoparlöre kadar sayısız malzemelerimizi çalan hırsızlara karşı camide aldığımız önlemler sayesinde biraz olsun rahatladık. Kuran yaz kursları kapsamında Bağlar ve Hilal mahallelerinin çocukları da yararlanıyor.” Bu arada bir yıldır Selimiye cami imamlığını da Halis Aksoy üstlendi.

Editör: TE Bilişim