Batman Basını için Çağdaş gazetesinin yayın hayatına atılması milattır. Bir milattır çünkü, Çağdaş’ın yayın hayatına atılması ile o dönem ilçe olan Batman basını yeni bir aşama kat etmiştir.

1980’li yılların ortalarına kadar Batman’da yayınlanan birkaç mahalli gazete, haftada bir ya da iki kez yayınlanır, resmi ilanlar, kayıp ilanları ile yaşamını zor şartlar altında idame ettirmeye çalışırdı.

Çağdaş’ın yayın hayatına atılmasından kısa bir süre sonra günlük yayına geçmesi, köşe yazılarına yer vermesi Batman basınına farklı bir soluk getirdi. Çağdaş’ın Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın o dönem Hürriyet gazetesinin muhabirliğini alması ve heyecanla haber kovalaması da Çağdaş’a renk katmaktaydı. Genç gazeteci Arif Arslan’ın heyecanı, idari yönden rahmetli Enver Arslan ve Nedim Arslan’ın da desteği ile Çağdaş önemli bir mesafe kat etti.

BATMAN İL OLUYOR

Batman’ın 1990 yılında il olarak, Siirt ile zoraki göbek bağını koparması da kentimizde gazeteciliğin gelişmesinde bir diğer aşama oldu. Artık tipo baskı yerini ofsete bırakıyor, daha kaliteli günün gelişmelerine göre resim yayınlayabilen bir medya ile Batman tanışıyordu.

Batman’da Çağdaş’ın aralarında olduğu yerel basının sayfa sayısını artırması ise birçok gazeteci ve yazarın yetişmesine vesile oldu. Bu yönüyle Çağdaş, bir gazetecilik okulu gibiydi. Ben de Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi iken Çağdaş gazetesinde heyecanla haber, makale yazardım. 1990 yılında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün açtığı “Anadolu Basınında GAP” konulu yarışmada yılın gazetecisi ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı rahmetli Özal’dan aldığımı hala unutamam.

ÖDÜLLÜ GAZETE

Çağdaş gazetesi, Batman basının adını ülke çapında da gazetecilik başarılarıyla duyuran bir yayın organıdır. Başta Arif Arslan olmak üzere gazetenin basın emekçileri, Türkiye’de ödül almadık yarışma bırakmadılar dersem abartmış olmam herhalde.

GAZETECİLİKTE İKİNCİ NESİL     

Bugün Çağdaş gazetesinin 36. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Artık Çağdaş gazetesi, internette ve sosyal medyada verdiği anlık haberleriyle on binlerce kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. O günün genç gazetecisi Arif Arslan ise kıdemli gazeteci olarak aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak görev yaparken artık ikinci kuşak gazeteciler de görev alıyor. Barış ve Yunus Arslan kardeşler aldıkları eğitim ve yeni gazetecilik anlayışıyla Çağdaş’a renk katıyor.

Çağdaş gazetesinin 36. Kuruluş yıldönümü vesile ile Arslan ailesini tebrik ediyor, nice yıllara Çağdaş diyorum.

Editör: TE Bilişim