Batman Çağdaş Gazetesi bir başarı öyküsüdür

1940’lı yılların sonunda ‘İluh’ isimli bir küçük mezra yerleşiminden bugün, bölgemizin fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel bakımından gösterdiği olağanüstü gelişme ile çağdaş bir kent olan Batmanımız, birçok insanın yaşayarak gözlemlediği ve tanık olduğu gelişmelerin bir başarı öyküsünün de adıdır.

Bu süreçte 1990’lı yılların başında ‘Vali’ olarak görev yaptığım ve onur duyduğum görev süresince söz konusu gelişmelere katkı yapabilmişsem bu benim için de ayrı bir onurdur.

Batmanımızın kısa tarihi nedeniyle kurumsallaşmış çok az sayıda kuruluş vardır.

Bunların en eskisi de TPAO’dur.

Ancak, Batman’ın hemen her alanda bu kurumları yaratacak dinamizmi, gücü ve enerjisi de vardı.

İşte bugün 36’ncı yaş gününü kutlayan Batman Çağdaş Gazetesi ve kıymetli kardeşim Sayın Arif Arslan, en canlı örneklerden biri olarak önümüzde durmaktadır.

Tüm yayın hayatında Batman için sayısız katkı vermiş ve karşılığında da hak ettiği ödülleri almış olan gazeteniz üstlendiği misyonu ve sorumluluğu daha da yukarılara taşıyacak ve başarılı da olacaktır.

Bu bağlamda son yıllarda Batman’ın fotoromanının yazılması ve bu konudaki çabalar bile tek başına takdir edilecek örnek bir çalışma ve eser olarak Ülkemiz ve Batman tarihine not düşülmesidir.

Batman Çağdaş Gazetesinin kurucusundan bugüne emeği geçen başta Arif Arslan kardeşim olmak üzere, tüm çalışanlarını kutluyorum.

Gösterdikleri çalışma ve gayretin, başarının devam edeceği inancıyla bu hususta görev alacak ve emek verecek tüm arkadaşları kutluyor, bu vesileyle Batmanlı hemşehrilerime de sevgi ve saygılar sunuyorum.

Editör: TE Bilişim