Dünya hızla değişiyor. Medya da bu değişimden payını alıyor. Bu değişime ancak değişen şartlara ayak uydurabilenler direniyor.

10 bininci sayısını basabiliyor olması Çağdaş’ın büyük özveriyle çalışan yönetici ve çalışanlarıyla bu değişime ayak uydurabildiğini gösteriyor.

Çağdaş’ın bu değişime nasıl başarıyla ayak uydurabildiğini eminim ki okurları da gururla görüyor. Gazetenin geleneksel gazetecilikteki başarısını dijitale taşıması Çağdaş’ın erişim gücünü artırdığı gibi kentinden uzak olanlara da sanal bir vuslat imkanı sunuyor. Zamana direnebilen bir yerel gazeteye sahip olmak tüm Batmanlılar için, kent için de muazzam bir şans aslında.

Başarılı bir yerel medyaya sahip olan kentlerin eğitim, sanat ve ekonomide de daha başarılı olabileceğine inanıyorum. Nitekim önümüzdeki tüm örnekler de yerelde gelişmiş bir medyayla diğer sektörlerin başarısı arasında paralellik olduğunu kanıtlıyor.

Geçenlerde okuduğum bir araştırma bağımsız yerel medyanın önemini gözler önüne seriyordu. San Francisco’da yapılan bu araştırmada, güçlü bir yerel medyaya sahip kentlerin yolsuzlukla mücadelede de daha başarılı olduğu kaydedilmiş.

Her zaman söylediğim şeyi burada da tekrarlayacağım: Hafızası olmayanın karakteri de, kişiliği de, dolayısıyla kimliği de olmaz. Bir kentin hafızasıysa her şeyden önce yerel medyasıydı. Başarılı bir yerel medya, geçmiş ve gelecek arasında kurduğu köprülerle kent ve kentli kimliğinin oluşmasına yardımcı olur.

Çağdaş Gazetesi’ne nice 10 binli yıllar diliyorum.

Batmanlı kardeşlerimi de kentin hafızasını, karakterini daha da sağlamlaştırmak için Çağdaş ve diğer bağımsız yerel gazetelerimizi abonelik yoluyla desteklemeye davet ediyorum.

Editör: TE Bilişim