** “Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı’’ adlı proje kapsamındaki panelde konuşan TTA Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, bölge insanının zekâsına dikkat çekerek;  “Bu toprakların gençleri çok zekidir” dedi. Kırşan, öğrencilere Ankara’ya uzanan başarı hikâyesini anlattı.

“BAŞARISIZLIĞA MAZERET GÖSTERMEYİN”
Batman Tillolular Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler İdaresi Başkanlığınca finanse edilen ‘’Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı’’ proje kapsamında Kültür merkezindeki tiyatro programının panelinde konuşan TTA Genel Müdürü ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcı İbrahim Halil Kırşan, bölge insanının zekâsına dikkat çekti. Kırşan, “Bu toprakların gençleri çok zekidir” dedi. Öğrencilere Ankara’ya uzanan başarı hikâyesini anlatan Kırşan’ı, öğrenciler ayakta alkışladı. 



“SADECE ÜLKEYLE SINIRLI KALMAYIN”

Kırşan, şöyle devam etti; “Gençler, sadece ülkemiz le sınırlı kalmayın. Dünyaya açılın. Babalarımız bu topraklarda yetiştive bulundukları coğrafyada bir yurttaştı. Bizler bunları aştık, birer Türkiye vatandaşı olduk. Çocuklarımız bizleri de aşarak birer dünya vatandaşı oldular. Bakınız benim oğlum ABD’de master yapıyor. Sizlerde hedef olarak bir dünya vatandaşı olmayı hedef seçin ve uluslararası firmalarda görev alacak şekilde kendinizi hazırlayın. Başarısızlığı imkansızlığın arkasına bırakmayın. Mesleğiniz hakkınızı verirseniz, her zaman aranan olursunuz.”  Öte yandan Proje Koordinatörü Mehmet Mustafa Toprak’ın yaptığı “İnsan neyin bağımlısı ise mutlaka onun kölesi olur’’ tiyatrosu da Cuma gününe kadar iki seansla lise öğrencilerine yönelik devam edecek. 

Editör: TE Bilişim