UCUZ MEYVE PAZARDA
Patatesten karpuza, acurdan salatalık-domatese kadar yerli ürünlerin görücüye çıktığı Alo Tevşo pazarında sebze ve meyvedeki ucuzluk, dar gelirlilerin de yüzünü güldürüyor. Çukurova’dan gelen karpuzun 3 kilosu 1 liradan satan seyyar satıcılar, diğer ürünlerde de ucuzluk başlattı. Patates kilosu 1 liradan alıcı bulurken, acur, domates ve yerli salatalık 50 kuruştan satılıyor.


UCUZLUK PAZARI
Yerli ürünün yaz mevsiminde piyasaya çıkmasıyla satışların arttığını da kaydeden seyyar satıcılar, şunları söylediler; “Önümüzdeki günlerde piyasaya incir ve üzüm de çıkacak. O zaman Pazar çok daha kalabalıklaşacak.  Yerli ürün Çukurova ve diğer bölgelerden gelen ürünleri solladı. Satışlardan memnunuz. Yerli ürünün hem tadı başka hem de fiyatı uygun.”


KÖY TAVUĞU REVAÇTA
Batman’ın çevre köylerinden getirdikleri tavuk ve diğer kümes hayvanlara ilginin olduğunu belirten kümes hayvanları satıcıları; “Köylerin kümes hayvanlarını getiriyoruz. Köy tavuğunun lezzetine doyum olmuyor. Adedini 40 ila 60 liradan sattığımız tavuk, horoz ve hatta ördeklere de talep var. Ancak köy tavuğu diğer kümes hayvanlara göre daha çok tüketiliyor. Çevre köy ve mezralardan pazara getirdiğimiz tavuklara ciddi bir talep var” dediler. (Bahar Çakar)



 

Editör: TE Bilişim