İLK HAVUZ 19 MAYIS’A
Kentte boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocukların yüzme öğrenmelerini sağlamak amacıyla Valilik tarafından İl Özel İdaresi bütçesinden kurulan 250 ton su kapasiteli ‘Portatif Yüzme Havuzu’ Vali Hulusi Şahin, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve il yöneticilerinin katılımıyla hizmet açıldı.  19 Mayıs mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi Bahçesinde kurulan havuz hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren: “Portatif Yüzme Havuzu; 200 metre kare ebadında olup, yaklaşık 250 ton su kapasitelidir. Bu yaz ortalama 2 bin çocuğumuzun faydalanması hedeflenmektedir. Havuz yarım gün erkek, yarım gün de kız öğrencilerine haftada 6 gün boyunca uzman eğiticiler tarafından yüzme kursu verilecek” dedi.

“YÜREĞİMİZ DAĞLANIYOR”
Törende konuşan Vali Hulusi Şahin ise şunları söyledi: “Havuz için çok hızlı hareket etmek zorundaydık. Çünkü her hafta acı bir haberle yüreğimiz dağlanıyor. Sıcak havada çocuklarımız ve gençlerimiz serinlemek için son derece tehlikeli olmasına rağmen çaylara, derelere, baraj göllerine ve sulama kanallarına giriyorlar. Bu yerler yüzmek için son derece tehlikeli ve yasak yerlerdir. Yüzme biliyor olsanız bile oluşan girdaplar, akıntılar ve taban çamuru sizi bir anda içine çekip, boğulmanıza sebebiyet verebilir. İl Özel İdaremiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte ortaklaşa çalışarak bu portatif yüzme havuzunu oluşturdular. Burada 2 bin çocuğumuz yaz boyunca hem yüzme öğrenecek hem de eğlenecek.  Asıl hedefimiz kalıcı açık yüzme havuzlarının sayısını artırmaktır.” 

OLİMPİK YERİNE YENİ HAVUZLAR GELİYOR
Ekonomik ömrünü tamamladıktan sonra kapatılan Olimpik yüzme havuzunda da incelemelerde bulunan Vali Şahin: “Olimpik yüzme havuzu statik olarak artık kullanılamayacak durumda,  İl Özel İdaresi olarak orayı yıkıp yerine birden fazla açık havuz inşa etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bu tür portatif havuzların da sayısını artırmak istiyoruz.  Ancak belirtmek isterim ki bu çalışmalar yerel yönetimlerin görevidir. Belediyelerimizin de il merkezi ve ilçelerimizde bu tür havuzların sayısını artırmak için çalışma yapması lazım. Gençlerimize ve vatandaşlarımıza alternatif sunduğumuzda boğulma vakalarını artık şehrimizin gündeminden çıkaracağız” diye konuştu. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim