Yaklaşık üç yıldır artışın yapılmadığı çay zamlandı. Bir bardak çayın fiyatı 75 kuruştan 1 liraya yükseldi. Kahveciler esnafının zam talebini bir süredir gündemde tutan Kahveciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin onayı ile bir bardak çayın 1 liraya yükseltilmesini kararlaştırdı. Odaya kayıtlı 100’e yakın esnafın yeni rayici Pazartesi gününden sonra uygulayacağı belirtildi. Kahveciler Odası Başkanı Mülazim Temel, çay artışının kaçınılmaz olduğunu belirterek; “Esnafımız uzun süredir artış beklentisi içindeydi.Üç aydır bu artışı halkımızın mağduriyeti nedeniyle beklettik. Hem bozuk para sorunun ortadan kalkması hem de aşırı kira başta olmak üzere çay, şeker ve elektrik gibi artışlar nedeniyle zor durumdaki esnafımızın artış talebi karşılanmış oldu. Ayrıca kahveler esnafının istihdam imkanı yarattığı personelin gideri de söz konusuydu. Halkımızın bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz” dedi. (Reşat Yiğiz)
 


Emekli eğitimcinin Batman sevdası
33 Yıl süreyle Batman başta olmak üzere Sinop, Kocaeli, Gebze ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinde görev yapan 66 yaşındaki Abdullah Tutman, sıcak il Batman’ı hiçbir yere değişmiyor. Mesleğinin büyük bölümünü Batman’da geçirdiğini belirten eğitimci Tutman; “1972-74 yılları arasında Batman Atatürk ilköğretim okulunda göreve başladım. Ardından 100. Yıl, Batman ilköğretim, İmam Hatip ve Balpınar’da görev yaptım. Daha sonra Türkiye’nin dört bir yanında da mesleğimi sürdürdüm. Sinop, İstanbul, Çatalca ve Silivri’de görev yaptıktan sonra memleketim Batman’a döndüm. 2010 Yılında Batman ilköğretim okulunda emekli oldum. Yılın yarısını Batman’da, diğer aylarını ise Batı illerinde geçiriyorum” diye konuştu. (Yunus Yasak)

 


Kurbağalar doğal yaşam alanında
Sayıları her geçen gün artan Atatürk Parkı şelalesindeki kurbağalar, doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla Atatürk Parkındaki şelaledeki kurbağalar toplandı. Ekolojik dengede kurbağaların önemini bilen ekipler, sayıları her geçen gün artan kurbağaları usulüne uygun olarak toplayıp Batman Çayı kenarına bıraktı. Sayılarının her geçen gün artması üzerine harekete geçen ekipler, vatandaşların şikâyetlerini değerlendirip Atatürk parkındaki şelalede toplanan kurbağaları doğal yaşam alanlarına bıraktı. (Belediye Basın)

 

Editör: TE Bilişim