**Batman’a 8 kilometre uzaklıktaki Binatlı (Bleyder) son nüfus sayımında belde nüfusunu yakaladı. 2 bin 640 kişinin yaşadığı köy, Batman’ın büyük beldesi Balpınar nüfusuna yaklaştı. 


BATMAN’IN BÜYÜK KÖYÜ
1383’ü erkek, 1257’si kadın olmak üzere toplam 2640 kişinin yaşadığı Batman kent merkezine bağlı Binatlı köyü, belde olma yolunda. Kent merkezine yakın köylerden olan Binatlı, nüfusu 2 bin 882 olan büyük belde Balpınar (Gresira)yı yakalamak üzere. Balpınar ile aralarında 242 farkı olan Binatlı’nın son yıllarda hızla göç aldığını söyleyen köy sakinleri; “Batman’a yakın yerleşim birimiyiz. Köyün altyapı sorunları var. Sorunlar maalesef çözüm bulmuyor. Bleyder’in belde olması halinde birçok sorunun çözüm bulacağına inanıyoruz” dediler.
ULAŞIM SORUNU YOK
Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki Binatlı köyüne şehir içi minibüslerin de sefer yaptığını belirten köylüler, şöyle konuştular; “Batman’ın kalabalık ve şen köyü konumundaki Binatlı’nın ulaşım sorunu yok. Birkaç yıl içinde Batman’la birleşeceğimize inanıyoruz. Fakat köyün içme suyu ve altyapı sorunları diz boyu. Binatlı beldeye dönüşürse bazı problemlerde ortadan kalkmış olur. Batman’a en yakın köy konumundayız. Fakat bir çok hizmetten de mahrumuz.”

Editör: TE Bilişim