**Batman Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik, kent merkezindeki besicilerinin sorununu Vali Azmi Çelik’le görüştüklerini söyledi. Başkan Çelik, “Besicilere tahsis edilecek yer uygunsa sıcak bakarız” dedi.

2 BİN BESİCİ ŞEHİR İÇİNDE”
Yaklaşık 2 bin ailenin Batman kent merkezinde besicilik yaptığını belirten Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik, Vali Azmi Çelik’le önemli sorunu masaya yatırdıklarını ifade etti. Batman kent merkezi büyümeden şehrin dört bir yanında besiciliğin yapıldığını anımsatan Başkan Çelik, şöyle konuştu; “Sorunlara duyarlılığıyla bildiğimiz Valimiz sayın Azmi Çelik’e şehir merkezindeki besicilerin son durumu hakkında bilgi verdik. Nereden bakarsanız bakın, kent merkezinde iki bin aile şehir içinde besicilik yapıyor. Bu tablo bizi de üzüyor. Fakat elimizde olmayan nedenlerle Batman’ın son 20 yılda büyük gelişme göstermesi besi çiftliklerini de şehir merkezinin ortasında bırakmıştır.”
“SORUN ÇÖZÜLEBİLİR”

Çözüm süreciyle birlikte kabuğuna sığmayan Batman’ın son dönemlerde ciddi yatırımlarla adından söz ettirdiğine de işaret eden Başkan Çelik, şöyle devam etti: “Batman’da gayrimenkuller başta olmak üzere inşaat sektörü oldukça canlı. Kent merkezinin için de kalan besi çiftliklerinin şehir dışına çıkarılması konusunda Valimiz sayın Çelik’in besiciliğe uygun göreceği yere sıcak bakmaya hazırız. Çünkü biz de şehir merkezindeki bu manzaradan rahatsızız. Batman’ın kanayan yarasına birlikte çözüm bulmaya hazırız. Bir süre önce görüştüğümüz Valimiz sayın Azmi Çelik’in soruna olan duyarlılığı bizi de memnun ediyor. Bu sorunu Valilik ve yerel yönetimle birlikte çözmeye hazırız.”

Editör: TE Bilişim