** Uzun yıllar 70’e yakın besicinin ahırlarının bulunduğu Gap mahallesindeki güzergah, kısa sürede kabuk değiştirdi. Modern cafelerin art arda açıldığı güzergah ‘cafeler caddesi’ne dönüştü.

** Turgut Özal bulvarına alternatif olan caddede dükkan kiraları 2-3 bin TL, daire kiraları da bin lira civarında. Emlakçılar: “Boş dükkan neredeyse yok. Taleplere yanıt veremiyoruz” diyorlar.

ALTERNATİF CADDE OLDU
Besi çiftliklerinin uzun yıllar kent içinde kaldığı Gap mahallesi, yeni görünümüyle dikkat çekiyor. Batman Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda boşalttırdığı 50 civarındaki ahırın yıkılmasının ardından güzergah hızla gelişim sağladı. 20’ye Yakın modern cafelerin art arda açıldığı ve halk arasında ‘cafeler caddesi’ olarak bilinen Gap mahallesindeki güzergah, Turgut Özal bulvarına da alternatif oldu. Emlakçılar, dükkan kiralarının 2-3 bin TL’den başladığına dikkat çekerek: “50’ye yakın ahırın yıkılmasının ardından buradaki güzergah hızla gelişim gösterdi. Şu anda boş dükkan yok. Dükkan kiraları da 2-3 bin lira arasında. Daire kiraları da bin lira civarında. Taleplere karşılık veremiyoruz” diyorlar.

“TRAFİĞE KAPATILSIN”
Cafelerin art arda açılmasıyla özellikle gençlerin ilgi gösterdiği güzergahın trafiğe kapatılması da isteniyor. Bazı cafe işletmecileri: “Burası Diyarbakır caddesine alternatif oldu. Üniversitenin merkez kampüsü ile şehir merkezinin göbeğinde yer aldığı için güzergah hızla gelişti. Haliyle genç kesim buralardaki cafeleri tercih ediyor. Bu caddenin trafiğe kapatılması için Belediye’ye müracaat edeceğiz” diyorlar. Öte yandan ciddi talebin olduğu güzergahta besi çiftliklerini terk edenler ise Belediye’nin vereceği kat sayısını dört gözle bekleyerek: “Çevredeki emsallere göre Belediye yöneticilerinden duyarlılık bekliyoruz” diye konuştular. (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim