“SEÇİME HAZIRLIKLIYIZ”
2014 Mart yerel seçimlerini göz önünde bulunduran BDP, komisyon oluşturmak için hazırlıkları son aşamaya getirdi. PM üyesi Nezir Gülcan, hangi illerde ön yoklama yapılacağı konusunda genel merkezin talimatını beklediklerini ifade etti. Gülcan, şöyle konuştu; “Başkan adayları için ön seçim yöntemini düşünüyoruz. Genel merkez, PM ve bazı STK temsilcilerinin de içinde bulunacağı seçim komisyonu il ve ilçelerde kadın kotasına da dikkat edecek. Seçim hazırlıklarına başladık. 10 gün içinde komisyon kurmayı planlıyoruz.”
“DAR BÖLGEDE OLMAK İSTEMİYORUZ AMA”
Demokratikleşme paketine dar bölgedeki seçim sisteminin küçük partiler için handikap olacağını söyleyen BDP’li Gülcan, şöyle devam etti; “Dar bölgedeki sistemde bazı sıkıntılar yaşanabilir. Partimizin seçilmişlerini Doğu ve Güneydoğu’ya sıkıştırmalarını doğru bulmuyoruz. Bu sistem dengeleri bozacak. Küçük partilerin kaybı olur. Bir yerde büyük partilerin kazanımı olur. Biz hem İstanbul hem de Hakkari’de var olan bir partiyiz. Rengimizin tüm coğrafyaya yansımasını istiyoruz.”

 

****

 

Bir kutlama da BDP’den
Türkiye Gazeteciler Federasyonunun gelenekselleştirdiği ‘İsmail Sivri Gazetecilik’ ödülünü Batman’a bu yıl da getirmeyi başaran Batman Çağdaş’a bir kutlama da BDP PM üyesi Nezir Gülcan’dan geldi. Batman’ın ilk günlük gazetesini ilgiyle takip ettiğini belirten Gülcan; “Kurtalan Belediye Başkanlığı dönemimde de yakından izlediğim bölgenin seçkin gazetelerinden Batman Çağdaş’ın başarısını kutluyoruz. Bir süredir görev yaptığım Batman’da yakından izlediğim gazeteler arasında Batman Çağdaş, yer alıyor. Saygın basın kuruluşlarından ödül almayı gelenekselleştiren Çağdaş’ın ekibini kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim