**BDP Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yaklaşık 20 il’de kadın yürüyüşleri ve mitingler düzenleyecek.

8 MART’I BEKLİYORLAR
BDP Kadın Meclisi, 2 Şubat'ta son siyasal gelişmeler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ve örgütlenme gündem ile toplandı. Genel merkezin sonuç bildirgesinde şöyle denildi; "35 yıldır çözümsüz bırakılan Kürt sorunu 21'nci yüzyılda artık çözümü dayattığı, çözüm konusunda iki farklı yaklaşımın olduğu; bunlardan birincisinin devletin inkar, imha ve asimilasyon politikalarının 89 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca esas alındığı, hükümetlerin de bu politikayı eksen alarak güncelleştirdiği, Kürt halkının iradesini tanımak ve bu eksende Kürt sorununu eşit, özgür yurttaşlık temelinde çözmek yerine tasfiye etmek, iradesizleştirmek ve asimile etmek için her türlü zor ve baskı aracını kullanmaktan çekinmeyen tarzdır."

BATMAN’DA YÜRÜYÜŞ
BDPKadın Meclisi, 8 Mart Kadınlar günü için bir eylem planı oluşturdu. Adana, Batman, İzmir, Van, Urfa, Diyarbakır, Muş, Dersim, Mersin, Doğubeyazıt, İstanbul ve Şırnak’ta mitinglerin yapılacağı, Bingöl, Antalya, Manisa, Kocaeli, Bursa, Aydın, Ankara, Adıyaman, Tatvan, Van, Kars, Iğdır, Antep illerinde ise kadın yürüyüşleri gerçekleştirileceği kaydedildi. 8 Mart haftası boyunca da seminer ve paneller düzenleneceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim