ÜLKE FUTBOLU NEREYE GİDİYOR
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her geçen gün ‘yapılanma’ adı altında yenilikler duymaktayız. Ülke futbolunu hallaç pamuğuna çeviren altyapılara önem vermeyen, almış olduğu sponsorluk reklam gelirleri, naklen yayın gelirleri ile kasasını dolduran ama Türk futboluna önem vermeyen bir futbol federasyonu ile karşı karşıyayız.  Profesyonel liglerden tutunda, Amatörlere kadar sıkıntı yaşayan ve iflas eden kulüpler şimdi de yaş sınırlaması ile karşılaşacak. Özellikle amatörlerde uygulanması düşünülen bu yaş sınırlamasının bitme noktasına gelen ülke futboluna darbe vurulacak gibi gözüküyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Yeni eğitim ve öğretim sisteminin açıklanması kimseyi memnun etmedi. Milli Eğitim Bakanına göre ‘süper’ olacak olan eğitim sisteminin içinde Tarih, Coğrafya, Müzik, Resim ve Beden Eğitimi dersleri olmayacak yani yeni sistemde bu dersler seçmeli olacak.

Tarihini bilmeyen yeni nesil gençlerden, “Nobel ödülü alacak dahiler yetiştirilecek” ironi geliyor insana.

Aslında camianın içinden gelen biri olarak ilk etapta ben de Milli Eğitim Bakanına çok sempatik bakmıştım.  Özellikle şu söylemine hayranlık duymuştum. “Sporun ve sanatın ince ayarından geçmemiş olan çocukların (öğrencileri kastediyor) şahsiyet ve duygu eğitimi tamamlanamaz” demiş.

Ama söylem ile eylem birbirini tutmamış.

Ortaöğretim okullarında 5-6-7 sınıflarda ders var ama 8. sınıfa geçen öğrenci Beden Eğitimi, Müzik ve Resim derslerini boş gören bir faydası olmaz diyen bazı okul müdürleri tarafından 8 sınıflarda sınav kaygısı nedeniyle doğru dürüst işlenmiyor.

Öğrenci liseye geçiyor ve 9-10-11 de Beden Eğitimi dersini görüyor ama 12 sınıfta yine Üniversite sınavı telaşı yüzünden ders işleyemiyor.

Dünya Sağlık örgütü 7-12 yaş aralığı çocukların sağlıklı büyümeleri için günde en az bir saat egzersiz yapmalarını önermekte iken, hayatının büyük bir kısmını hareketsiz geçiren ve fast food tarzı beslenen çocuklarımızın çağımızın hastalığı olan obezite olmalarını nasıl önleyeceğiz.

Bazı ülkeler sporda bizden daha üstün alın size örneği Almanya da 8 saat, Hollanda 6 saat, Rusya 6 Saat, İtalya 7 saat, Fransa 9 saat Beden Eğitimi dersi işlenmekte canım ülkemiz Türkiye de Milli Eğitim Bakanlığı, İl Müdürlükleri, İlçe Müdürlükleri ve en önemlisi okul müdürleri bırakırsa 2 saat.

Tarih yok sayılamaz.

Beden Eğitim dersi kaldırılamaz.

Bu yanlıştan vazgeçin.

Mutlu bayramlar…

Editör: TE Bilişim