SEÇİMDEN RENKLİ MANZARALAR
Pazar günü yapılan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimi çekişmeli ve renkli geçti. 2200 üyeden yaklaşık 1900’ünün sandık başına gittiği BATSO seçimlerinde üyeler, Kültür Merkezi konferans salonuna sığmayınca Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nde de gün boyu sandıkta sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği üyeler, Pazar sabahı erken saatlerde başlayan seçimde sandığın kapandığı 17.00’ye kadar Kültür Merkezinden ayrılmadı.

GRUPLARDA ÇETİN YARIŞ
Batman Sebze ve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, ikinci gruptan seçilirken Başkanlığını tazeleyen Abdulkadir Demir ise 5. Gruptan 144 oyla çıktı. Kıyasıya yarışın olduğu 3. Grupta ise Koçerler Derneği Başkanı M.Emin Çelik 108 oyla çıkmayı başardı. Seçimin kaderini ise 7. Grup belirledi. Demir’in listesi 7. Grubu 3 oy farkla kazanarak, 3 Meclis üyesini fazla çıkararak seçimin galibi oldu. Meclis üyesi dağılımında Demir’in listesi 12, Osman Nasıroğlu’nun listesi ise 9 Meclis üyesi çıkardı. 3. Grupta 16 oy farkla grubundan çıkan M.Emin Çelik, desteklerinden ötürü üyelere teşekkür etti.

5 RENK YARIŞTI
Mevcut Başkan Abdulkadir Demir’in grubu seçimde toplam 606 oy alarak, seçimden birinci çıktı. ‘Turuncu’ renkle yarışan Osman Nasıroğlu ise 542 oy aldı. Kırmızı grup adına yarışan Mehmet Ekinci’nin grubu ise 198, Sarı grup adına yarışan M.Emin Doğru 152, Mavi grup ise 58 oy aldı.

DEMİR TEŞEKKÜR ETTİ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda 4 grubu kazanarak 12 Meclis üyesi çıkartan Abdulkadir Demir, seçim sonrası üyelere teşekkür etti. Kendilerine oy veren vermeyen tüm BATSO üyelerinin sağduyulu hareket ettiğini belirten Demir: “Artık önümüzde yeni bir dönem var. Kısa sürede Meclisimizi toplayıp görev dağılımını yapacağız. Hizmetlerimize de kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim