Barış Arslan

*Batman’ın eski üst geçitlerinde biri de DDY Akyürek geçididir. Yıllar önce TPAO ile petrol kentini birbirine bağlayan üst geçidin fiziki yapısı değişmedi. 2001 Yılında Batman’a gelen dönemin Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay, Hasankeyf kalesinde eski Vali İsa Parlak’ın konuğu olmuştu. Dini bayramlarda işportacıların güzergahı 16’ncı caddeydi. Batman Petrolspor’un eski Teknik Direktörü Mersinli Levent Arıkdoğan döneminde Kırmızı-Beyazlılar büyük başarılara imza atmıştı. İşte düne dair birkaç kare daha…

ÜST GEÇİTTE SADECE TAHTALARI DEĞİŞTİ

Batman’ın eski semtlerinden olan Akyürek’te oturan semt sakinlerinin ulaşımını sağlayan üst geçit DDY rayları üzerindeki geçitti. Yaklaşık 50 yıllık üst geçit, bir dönemler zeminindeki tahtalar yer yer çürüdüğünde vatandaşlara zor anlar yaşatırdı. Aradan yıllar geçti. Üst geçit hala duruyor. Bir değişen üst geçidin zemini oldu. Korkulukları aynı olan üst geçidin zemini ise demire dönüştü.

HASANKEYF KALESİNDE BİR BAKAN

Yıl 2001. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay’dı. Batman Valisi ise İsa Parlak’tı. Bakan Talay’a Diyarbakır DSP eski Milletvekili Abdulsamet Turgut’un da eşlik ettiği heyet, Hasankeyf’te bir dizi incelemelerde bulunmuştu. Tam 17 yıl önce Hasankeyf’in Ilısu Barajı Gölü’nden etkilenmemesi için alternatif projeleri tartışan dönemin Bakanı Talay, Vali Parlak ve eski Milletvekili Turgut objektiflerimize böyle yansımıştı.

İŞPORTACILAR GÜZERGAHI DEĞİŞMEDİ

Burası 16’ıncı cadde. Daha çok dini bayramlar öncesinde işportacıların tezgah kurdukları bu güzergah bayram arifesinde de tıklım tıklım olurdu. Halk Bankası eski şubesinin de bulunduğu o güzergahta, işportacılar giyimden bayram şekerine kadar farklı tezgahlar açardı. İşte bir bayram arifesinde Paris Pasajının ikinci katından çektiğimiz bir kare.

ARIKDOĞAN, HEDEF BÜYÜTMÜŞTÜ

1997-98 Yılları arasında Batman Petrolspor’u başarıdan başarıya koşuşturan Teknik Direktör Mersin’li Levent Arıkdoğan’dı. Yardımcılığını Petrol’ün eski antrenörlerinden Cahit Sönmez’in yaptığı Arıkdoğan, kurduğu güçlü ekiple 16 Mayıs Şehir Stadında Batmanlı futbolseverlere zevkli ve çekişmeli maçları izletirmişti. Batman’ın tek profesyonel takımı Petrolspor’un altın yılları yaşadığı dönemde Levent Arıkdoğan yönetimindeki Petrolspor, bölge takımlarının korkulu rüyası olmuştu. İşte şimdilerde ‘Millet Bahçesine’ dönüşen 16 Mayıs Şehir Stadının tribünlerinin tıklım tıklım olduğu Arıkdoğan ve Yardımcısı Sönmez ile yedek futbolcularından geride kalan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim