Barış Arslan

*Batman’ın 1980’li yılların aşçılarından Cengiz Usta hala mesleğini sürdürüyor. Batman’ın üçüncü Valisi Zeki Şanal, Halk Eğitim Merkezi’nin Öğretmenevi’nde açtığı sergiye hayran kalmıştı. 1995 Yılında Batman-Diyarbakır yeni yol güzergahı trafiğe açıldığında temizlik görevlileri, o güzergahta günlerce çalışmıştı. İşte Batman’ın eski karelerinden bir kesit…

AŞÇILIK MESLEĞİNİN AŞIĞI

Batman’ın marka lokantalarından Çömçe’de halen Aşçılık görevini yapan Cengiz Usta, yaptığı yöresel yemeklerle adından söz ettiriyor. 80’li yıllarda Batman’ın ilk lokantalarında görev yapan Cengiz Usta, tadına doyum olmayan döneriyle de ün yapmıştı. İşte 1981 Yılında Cengiz Usta, hazırladığı dönerinin önünde objektiflere böyle yansımıştı.

ÖĞRETMENEVİ’NDE ESKİ SERGİLER

Batman’ın 3’üncü Valisi Zeki Şanal, görev yaptığı süre içinde Eğitim ile Halk Eğitim Merkezi’nin sergi ve etkinliklerine büyük önem verirdi. Yıl 1993. Yer: Batman Öğretmenevi. Şimdi Öğretmenevi’nin giriş bölümü, sergi ve teşhir salonuydu. HEM’in yılsonu sergisinin açılışını dönemin yöneticileriyle birlikte yapan eski Vali Şanal ve beraberinde dönemin Hava Meydan Komutanı Albay, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BATMAN-DİYARBAKIR YOLU AÇILIŞI

Yıl 1995. Batman-Diyarbakır karayolu trafiğe yeni açılmıştı. Yol güzergahı açıldığında Batman, Diyarbakır’a biraz daha yakınlaşmıştı. Güzergahın açılmasının ardından dönemin Batman Belediyesi yöneticileri, Batman kent merkezinin girişine ‘Hoş geldiniz, güle güle’ yazılı takı’yı yol güzergahına monte etmişti. İşte o dönemlerde Belediye işçilerinin çalıştıkları o yol güzergahından bir kare.

BU ALAN ŞİMDİ YOL GÜZERGAHI

Yıl 1992. Burası eski Batman Devlet Hastanesi’nin önü. Şimdi ki Batman-Diyarbakır yol güzergahının geçtiği yerde tütün ekimi yapılırdı. Batman Devlet Hastanesi önünde tütün ekimi için taht kuran çiftçilerin sorunlarını dinleyen Batman Çağdaş’ın Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim