Barış Arslan

*Batman Lisesi’nin eski mezunları, yıllar önce tarihi ilçe Hasankeyf’e gezi düzenlerdi. Petrol şehrinin eski petrol işçileri ve esnafları da artık aramızda yok. Batman’ın eski günlerine dair farklı kareleri Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, okurlarıyla paylaşmaya devam ediyor…

1970’Lİ YILLARIN LİSELİLERİ

Batman Lisesi’nin faal olduğu yıllar 1970’li senelerin başlangıcıydı. O dönemler Batman Lisesi’nde okuyanlar, şık kıyafetleriyle dikkat çekerdi. 1971-72 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesi’nde başarılı öğrenciler arasında yer alan ve aralarında tanıdık üç simanın çektiği hatıra karede Cemal Seven, Tevfik Uğur ve Nizamettin Aydiş bulunuyor.

HASANKEYF KALESİNDE LİSE HATIRASI

Tarih 6 Mayıs 1972. Hasankeyf kalesinde dönemin Batman Lisesi öğrencileri kültürel gezide Müdür Yardımcısı Kadri Güler, Muhasebeci Şehmus Bulut, Selami Bayam, Hüsnü Altun ve Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’in de aralarında bulunduğu eski liseli öğrenciler 48 yıl önce objektiflere tarihi kalede böyle poz vermiştiler.

BATMAN’IN EMEKTARLARI

Batman’da bir zamanlar futbolcu, ressam, fotoğrafçılık, petrol emekçisi ve turizmcilik hizmeti veren renkli simalar vardı. Yıl 1982. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşen eski ressamlardan merhum Şehmus Durak, ABD’li bir petrol mühendisi, Aydın Oteli eski sahiplerinden Ahmet Sarı, Fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan (Ayaktakiler), TPAO emeklisi Niyazi Rende ve futbol emektarlarından İsmail Baysal, 1 cadde deki Tapan fotoğraf stüdyosunda çektikleri hatıra kare.

1974 TOPRAKSPORLU FUTBOLCULAR

Batman’ın ilk mahalli takımlardan biri de Toprakspor’du. Eğitimci Candar Toprak’ın kurduğu takım da bir dönemler Batman Gençliği’nin gözde sporcuları forma giyerdi. İşte TPAO stadında Toprakspor’un unutulmaz kadrosundaki futbolcular: “Merhum Ahmet Günbattı, Beşir, Candar, Abdullah, Nevzat, Ziyaettin, Tevfik, Metin (Ayaktakiler). Vahap Akbaş, İlhan Öge, Yusuf Gör, Doğan, K. Tevfik ve Gazanfer Toprak.” Bir zamanlar karma takım kuran mahalli takımlar arasındaki turnuva maçları ise kıran kırana geçerdi.

Editör: TE Bilişim