Barış Arslan

*Batman Lisesi kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer’di. Eski mezunlar arasında olan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve iş dünyasındaki bazı isimler efsane Müdür Sezer’le, 1970’li yıllarda okulun bahçesinde hatıra fotoğrafı çekmek için yarışırdı. 1980’li yıllarda ise TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nden yakıt için bekleyen tanker sürücülerinin, kuyruk çileleri de şimdilerde hatıra karelerde kaldı.

EFSANE MÜDÜR VE ÖĞRENCİLERİ

Bir zamanlar Batman Lisesi Müdürü Gülpaşa Sezer’le hatıra fotoğraf çekmek liseli gençlerin hayali idi. Yıl 1972. Dönemin efsane Müdürü Sezer’le fotoğraf çeken liseli öğrenciler, Batman Lisesi’nin üçüncü dönem mezunlarıydı. Batman Lisesi binası önünde hatıra fotoğraf çeken isimler arasında önemli simalar var. Şükrü Dayan, Kadri Uysal, Gülpaşa Sezer (Lise Müdürü), Aydın Yıldırım (Ayaktalar), Nizamettin Aydiş (Ziraat Odası Başkanı), Şerafettin Baltaş ve Yusuf Ekmen’in objektiflere yansıyan hatıra karesi.

SEZER, EĞİTİMCİLİKTEN HUKUKA GEÇMİŞTİ

1969 Yılında eğitim-öğretime açılan Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki Batman Lisesi’ni yoktan var eden Gülpaşa Sezer, dönemin üst düzey yetkililerince ödüllendirilmişti. Batman’dan Ankara’nın yolunu tuttuğunda yılların eğitimcisi Sezer, ilerleyen yaşına rağmen Başkentte hukuk’u bitirdi. Hala günümüzde başkentin önemli hukukçuları arasında yer alan Gülpaşa Sezer ile 1973 yılında hatıra fotoğraf çeken eski liseli öğrenciler Mahsum Yılmaz, Nizamettin Aydiş, Aydın Yıldırım ve emekli eğitimci Zeki Ekinci bir arada.

BATMAN RAFİNERİSİ ÖNÜNDE TANKER KUYRUĞU

Ülkenin en eski Rafinerisi konumundaki TÜPRAŞ Batman Rafinerisi kapısı önünde 1980’li yıllarda tanker kuyruğu oluşurdu. Yakıt taşıyan nakliyecilerin ekmek kapısı bir zamanlar Rafineri idi. 1988 Yılında Rafineri boşaltım tesisinde araçları önünde hatıra fotoğraf çeken Batman’ın tecrübeli sürücülerinden İmam Yeşilmen ve Arif Yeşilmen. O yıllarda Batman, Siirt’in ilçesi olduğu için araçların plakası da ‘56’ idi. İşte Batman Rafinerisi önünde 31 yıl önce çekilen hatıra kareden geride kalan emekçi tankercilerin manzarası.

BATMAN BELEDİYESİ’NİN VOLEYBOL TAKIMI

Uzun yıllar profesyonel ligde mücadele eden Batman Belediye’nin eski futbol takımının yanı sıra turuncu-mavili kulüp birçok branşta mücadele ederdi. Yıl 1987. Batman Belediyespor eski antrenörlerinden İsmail Baysal’ın takım kaptanlığını yaptığı Turuncu-Mavili ekibin eski sporcularından Yusuf Gönül, Memduh Bağcı, Cengiz ve ‘Rüzgarın oğlu’ lakaplı Tahir’in de aralarında bulunduğu voleybol takımı, bir turnuva öncesinde eski Atatürk Kapalı Spor salonunda objektiflerimize böyle poz vermişti. Şimdilerde ne Belediyespor voleybol takımı kaldı, ne de o eski kapalı spor salonu.

Editör: TE Bilişim