Barış Arslan

*Batman Lisesi’nin eski mezunları, son günlerde okul isminin geri verilmesinden memnun. Lisenin giriş kapısı bir zamanlar mezun olacak öğrencilerin hatıra fotoğraf çekme yeri gibiydi. O sembol kapının dili olsa da geçmiş günleri anlatsa. Belediye Başkanı merhum Salih Gök, dönemin siyasetçilerini makamında ağırladığında, sorunlarına da dikkat çekmişti.

SEMBOL KAPIYDI

Batman’ın tarihi lisesinin o eski binası şimdilerde yok. Yerine 3 yıl öncesinde modern bir bina yapıldı. Adı da değiştirilen eski lise isminin verilmesi; kuşkusuz eski mezunları mutlu etti. Yıl 1972. Mezuniyetlerinden önce şehrin bilinen simalarından Bayram Sayın ile Recep Şaki, siyah-beyaz karede Batman Lisesinin tabelası da objektiflere böyle yansımıştı. Lisenin o sembol kapısının dili olsa da mezun ettiği öğrencilerin çektirdikleri fotoğraf anılarını anlatabilse.

GAZETECİ AVUKA İLE HATIRA KARE

Komşu il Mardin’de uzun yıllar gazetecilik yapan Adnan Avuka’nın yakın arkadaşlarından biri de Batmanlı emekli eğitimci Bayram Sayın. Midyat ilçesinde kısa bir dönem okuyan Sayın, gazeteci Adnan Avuka ve Veysi Çankaya ile birlikte Mardin Ticaret Lisesi’nde çektikleri hatıra karenin üzerinde tam 47 yıl geçmiş.

GÖK ve CEVHERİ HAVA LİMANINDA

Yıl 1996. Dönemin Devlet Bakanlarından Necmettin Cevheri, Batman’a kalabalık bir heyetle çıkarma yapmıştı. O dönem Belediye Başkanı merhum Salih Gök’tü. Batman Valisi ise Şalih Şarman’dı. Batman Hava Meydan Komutanı ise Albay Muharrem Atak’tı. Başkan Gök, Şanlıurfalı eski Bakan Cevheri’yi karşılarken, objektiflerimize böyle tebessümde bulunmuştu.

DEMİREL’E BRİFİNG VERMİŞTİ

1995’in son aylarında Batman’a konuk olan eski Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, makamında oturduğu eski Başkan Salih Gök’ten brifing almıştı. Merhum Demirel’in pür dikkat dinlediği eski Başkan Gök, rapor haline getirdiği sorunları uzun uzadıya anlatınca; objektiflerimize o an böyle yansımıştı. Demirel de Gök de hakkın rahmetine kavuştu. Geride ise bu kareleri kaldı.

Editör: TE Bilişim