Barış Arslan

*Batman’da 90’li yılların başında bilgisayarla buluşan kurumların başında Belediye vardı. O dönemler Belediye gelirleri tahakkuk ve tahsilatını bilgisayarla yaptığında günlerce konuşulmuştu. Birçok vatandaş bilgisayarları merak etmişti. Belediye’nin üst katındaki yemekhaneden Belediye personelinin yanı sıra çevredeki bazı kurum çalışanları da yararlanıyordu. Batman’ın eski Belediye Başkanlarından merhum Salih Gök, iz bırakan politikacıları ağırlamıştı.

BELEDİYE, 90’LARDA BİLGİSAYARLA TANIŞTI

Yaklaşık 25 yıl önce Batman’da bilgisayarla tanışan ilk kurum Belediye idi. İki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ataullah Hamidi’den sonra Batman Belediye Başkanlığına seçilen merhum Salih Gök, kurduğu ‘Bilgi İşlem Merkezi’nde mahalli gelirlerin tahakkuk ve tahsilatı bilgisayarla yapmıştı. Bilgisayar mühendisi ve işletmenini Bilgi İşlem Merkezinin başına getiren merhum Gök’ün, hizmeti konuşulmuştu. İşte eski bilgisayarların olduğu dönemde Belediye’nin bazı birimlerinde bilgisayarla yapılan ilk işlemden bir fotoğraf.

BELEDİYE YEMEKHANESİ VARDI

1991 Yılında Batman Belediyesi’nin yeni hizmet binası açıldığında, personel hem rahat çalışma ortamı bulmuştu hem de öğle saatlerinde binadaki yemekhaneden yararlanırdı. Belediye sarayının teras katındaki yemekhanede çalışanlar yararlanırdı. 2004 yılına kadar belli aralıklarla açılıp kapanan o yemekhaneden sadece Belediye personeli değil, çevresindeki bazı kamu kurum ve kuruluş çalışanları da yararlanırdı. Eski hükümet konağındaki çalışanlar da öğle yemeklerinde Belediye sarayının teras katındaki yemekhanenin yolunu tutardı. Belediye yemekhanesinden geride kalan bir kare.

GÖK, DEMİREL’E PLAKET VERMİŞTİ

Şimdilerde ikisi de aramızda değil ama 1996 yılında Batman Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’’den bu hatıra kare kaldı. Demirel’e plaket veren eski Belediye Başkanı Gök de hakkın rahmetine kavuştu. Merhum Demirel, sıcak karşılamadan ötürü eski Başkan Gök’e teşekkür etmişti. Ünlü politikacı merhum Demirel ile Gök’ün plaket takdimi objektiflerimize böyle yansımıştı.

ERBAKAN’I MAKAMINDA KONUK ETMİŞTİ

Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 1995 yılında Batman ziyaretinde ilk durağı Belediye sarayı olmuştu. Belediye Başkanı seçilen Gök’ü kutlayan Erbakan, Batman Belediye Başkanlığı makamında eski milletvekillerinden Ali Suçin, Musa Okçu, Alaettin Sever Aydın, emekli albay Sait Ekinci, Ekrem Direkçi ve Davut Akyol ile objektiflerimize böyle poz vermişti. O karede yer alan Erbakan, Gök ve Akyol, hakkın rahmetine kavuştu. Belediye binasındaki o ziyaretten de geride bu kare arşivimizde kaldı.

Editör: TE Bilişim