Barış Arslan

*Bir zamanlar şimdiki Turgut Özal Bulvarı gibi işlek olan petrol şehrinin kalbi konumundaki 2’inci cadde de önemli simalar vardı. Esnaflar, yorgunluğu atmak için kahvelerdeki kürsülerde dinlenirdi. Batman’ın eski güzergâhından unutulmayan kareler…

NUR-SASON PALAS OTELLERİNİN ÖNÜ

Yıl 1980. Burası Nur Palas ile Sason Palas otelinin önü. İkinci caddenin, ikinci kattan görüldüğü siyah-beyaz karede yıllarını o caddeye veren iki emektar esnaf. İkinci caddenin ikinci katındaki Güneşler pasajının üst katındaki kıraathanede günün yorgunluğunu atan esnaflardan Sait Altan ile Hamit Acet, objektiflere böyle yansırken, ikinci cadde de o dönemler diş tabibi Erdal Özbek, başta olmak üzere dönemin doktorları, o güzergâhta özel muayenelerde hasta bakarlardı. İşte 39 yıl önceki ikinci cadde de giyimci Altan ile sürücü okulu sahibi Acet’ten hatıra bir kare.

ŞİRİNEVLER’DE ESKİ BAHÇELER

TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’ne komşu olan Şirinevler’de yıllar önce oturanlar evlerinin bahçeleri küçük ormanı andırırdı. Yıl 1975. Uzun yıllar Şirinevler Mahalle Muhtarlığı yapan Remzi Adsan’ın konuk olduğu esnaf Sait Altan’ın evlerinin bahçesinde bu hatıra kareyi çekmişti. O dönemler Şirinevler’de oturan semt sakinleri, evlerin bahçelerini adeta küçük ormana dönüştürürlerdi.

MİLLİ GÜREŞÇİ’NİN GENÇLİK YILLARI

Akdeniz Olimpiyat Şampiyonası’nda tuş kralı olan Milli Güreşçi Mehmet Emin Şimşek’in bir şampiyona sonrasında geldiği Batman’da, esnafın ilgisiyle karşılaşmıştı. 2. Cadde de yıllardır giyimcilik sektöründe hizmet veren emektar esnaf Sait Altan, Milli Güreşçi Şimşek’i mekânında ağırlamıştı. İşte Şimşek ile Altan’ın 1970’li yıllardaki hatıra fotoğrafı.

 BATMAN LİSESİ FUTBOL TAKIMI

1994-95 Eğitim-öğretim sezonunda Batman Lisesi futbol takımında başarılı gençler forma terletmişti. O dönemin liseli gençleri arasında Av. Murat Çiçek, İbrahim Egi, Sidar Özdemir, Hamit Özdemir, Serkan Güvenç ve Bülent Yavuz’un aralarında bulunduğu Batman Lisesi futbol takımı objektiflere böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim