Barış Arslan

*Batman’da iz bırakan Milli Eğitim Müdürlerinden biri de Mehmet Ertuğrul’du. Batman ‘il’ olmadan uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Mehmet Ertuğrul, çok sayıda öğrenci yetiştirdi. Dönemin eski Kaymakamları, Garnizon Komutanı ve yöneticilerle renkli bayram kutlamalarına katılan Ertuğrul şimdilerde emekli. İşte Batman’ın Milli Eğitim Müdürlerinden Ertuğrul ile eski yöneticilerden bir kesit.

ŞEHİR STADINDA BİR BAYRAM

Yıl 1987. Dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan’dı. Garnizon Komutanı ise Albay Gültekin İnan’dı. Belediye Başkanı ise Ataullah Hamidi idi. İlçe döneminde uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapan Mehmet Ertuğrul da eşlik ettiği o ilçe dönemindeki yöneticilerden Aydın Arslan, yaşama veda etti. 1987 yılının Gençlik ve Spor Bayramı’nda 16 Mayıs Şehir Stadı’nın toprak zemini olduğu ve tribünlerin olmadığı dönemde çekilen o hatıra kare. Şimdi bu alan Millet Bahçesi oldu.

İLÇE YÖNETİCİLERİ BİR ARADA

Burası şimdilerde Meydan Ortaokuluna dönüşen eski Batman Kaymakamlık makamı. 1987 ile 1988 yılları arasında Batman Kaymakamlığı yapan merhum Aydın Arslan’ın ekibinde eski Müftü Cüneyt Kavşut, Ticaret Sanayi eski Başkanı merhum Mehmet Teymur, Mal Müdürü Sabri Erten, eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, Kaymakam merhum Aydın Arslan, eski eczacı Sipahioğlu ve uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapan Mehmet Ertuğrul, objektiflere böyle yansımış.

1985’TE CUMHURİYET MEYDANINDA BAYRAM

Bir çok resmi bayram ve bir dizi etkinliğin yapıldığı Batman’ın ilk meydanı olan Cumhuriyet alanından tarihi bir kare daha. 1985 Yılında Batman Kaymakamı olan Erdal Aksu, Garnizon Komutanı Orhan Altuğ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, 23 Nisan Bayramı’nda öğrencilerin bayramını kutladıkları sırada objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARİHİ BİR KARE DAHA

Batman’ın tarihi bir karesi de TPAO’nun emektar stadından. 1977 yılının Gençlik ve Spor Bayramı’nda TPAO stadında dönemin yöneticileri bayram kutlaması için protokol masasında bir araya gelmiş. O zamanlar Batman Kaymakamı Doğan Ünlüsoy idi. Belediye Başkanlığını ise kısa bir dönem yapan merhum Şahabettin Bağdu’ydu. Eski Başkan merhum Bağdu’nun yanında ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul ve diğer yöneticiler vardı. İşte TPAO’nun eski Beyaz saray binası ile tribünün tıklım tıklım görüldüğü o tarihi kare.

Editör: TE Bilişim