Barış Arslan

* Turgut Özal Bulvarı olarak bilinen eski Diyarbakır caddesine komşu olan Batman Lisesi etrafında tek-tük ev vardı. Ziya Gökalp, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinde yapıların çoğu kerpiçtendi. Liseli öğrenciler ise kısıtlı imkanlarla eğitim yuvasının yolunu tutardı. İşte eski Batman’dan farklı kareler…

LİSE ÇEVRESİNDE EV YOKTU

Şimdilerde ‘Turgut Özal Bulvarı’ olarak bilinen Diyarbakır caddesine komşu olan Batman Lisesi’nde; eskiden okumak gençlerin hayaliydi. Batman Lisesi bitişiğindeki boş alanda poz veren öğrenciler arasında, şimdilerde Almanya’da yaşamını sürdüren ressam Behcet Tikit ile arkadaşlarından geride kalan siyah-beyaz bir kare. O zamanlar Turgut Özal Bulvarında buz imalatı yapan atölye ile tek-tük ev dışında çevrede yapı yok denecek kadar azdı.

GENÇLİK, ATATÜRK PARKINDA EĞLENİRDİ

Burası 70’li yılların Turgut Özal bulvarındaki Atatürk Parkı halen yeşil alan özelliğini koruyan o parkta geçmişte konserler verilirdi. Ankara ve diğer şehirlerden Batman’a gelen sanatçılar, gençlere birbirinden güzel şarkılar seslendirirdi. İşte o dönemin Batman gençliği, konser çıkışında Atatürk Parkı önünde bu hatıra kare için objektiflere poz vermişti.

BANDO TAKIMI İLE HATIRA FOTOĞRAFI

Yıl 1976. Gençlik ve Spor Bayramı’nda Batman Lisesi Bando takımı ile hatıra fotoğrafı çekenler, TPAO stadında objektiflere böyle yansımış. O karede ressam Behcet Tikit, eski güreşçi Necati Demirhan ve Adil Çelik de yer alıyor. O zamanlar bayram törenlerine katılmak isteyen öğrenciler, TPAO giriş kapısından içeri girmek için görevlilerden izin alıyordu.

ORKESTRAYI DİNLEYEN LİSELİLER

1978-79 Eğitim yılında açılan Batman Lisesinden kimler geldi, kimler geçti. 1978-79 mezunları arasında önemli simalar vardı. Eski Belediye Fen Müdürü Ahmet Yüksel, ressam Behcet Tikit ile Adil Çelik’in de aralarında bulunduğu bir grup öğrenci, 1 Nolu misafirhanede Batman Orkestrasını dinlerken objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim