Barış Arslan

*Batman Ortaokulu ve Lisede eğitim görenler, aynı bahçede teneffüste buluşurlardı. Lisenin  büyük bahçesinde top koştururlardı. Liseye komşu olan ilk konutlar Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki bahçeli evlerdi. Batman Lisesi, Batman Ortaokulu, Kız Meslek Lisesi, 1 Nolu Sağlık Ocağı, eski SSK Hastanesi ve Askerlik Şubesi bir birine komşuydu.

ÖĞRENCİLERİN YARISI YOK
Yıl 1975. Batman Lisesi’nde eğitim-öğretim gören o öğrenciler yokluklar içinde büyük başarılara imza atarlardı. O dönemin öğrencilerinden Necmi baba, Muzaffer Dabakoğlu, Tuna Durmaz ve Muzaffer Delen’in yıllar öncesi tarihi lise bahçesinde çektikleri siyah-beyaz fotoğraftan geride kalan hatıra bir kare. Bu öğrencilerin bir bölümü şimdilerde Batman’da yok.

ÖRNEK EĞİTİMCİLER VARDI
1974 Yılının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda dönemin Batman Lisesi eğitimcilerinden Midyatlı Hüseyin Ediz, bando takımında yer alan öğrencisi Adil Çelik’le bu hatıra kareyi çekmiş. Bu iki önemli sima şimdilerde Batman dışında. TPAO Bölge Müdürlüğü’ne ait emektar stattaki o coşkulu bayram töreninden ise geride bu kare kaldı.

23 NİSAN’DAN BİR FOTOĞRAF
Yıl 1973. O yıllarda bayram törenlerinin yapıldığı adres; TPAO stadıydı. 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı’nda dönemin ortaokul öğrencilerinden İrfan Tapan, Adil Çelik, Özhan Kayhan, Muzaffer Tunç, Kadir Çelik ve Nilgün Tunç’un çektikleri siyah beyaz kare.

SINIFTA ÇİĞKÖFTE PARTİSİ
1970’li Yıllarda Batman Lisesi’nde okuyan öğrenciler, bir aile ortamında eğitimlerini sürdürürlerdi.  1977-78 Eğitim-öğretim sezonunda Batman Lisesi binasının ikinci katında çiğköfte partisi veren öğrenciler bir arada. Adil Çelik, İrfan Tapan, Faysal Müftüoğlu ve öğretmen Ahmet Cemalettin Ekmen, çiğköfte partisinde objektiflere böyle yansımış.

Editör: TE Bilişim