Barış Arslan

*Batman’ın eski sembollerinden TPAO’nun Beyaz Saray binasındaki etkinlikleri Batman Lisesi ile eski Sanat Enstitüsü öğrencileri kaçırmazdı. 1970’li yıllarda Batman Lisesi’ndeki gençlerin samimi ve yakın arkadaşlıkları aradan yıllar geçse de halen konuşuluyor. İşte petrol şehrinin dününe ait bir kesit kare…

GENÇLER, BEYAZ SARAY’DAN KOPMAZDI

Yıl 1976. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Sitesi’nin sembolü Beyaz saray binası şimdilerde yok. İlçe döneminde Batman’da nişan ve düğün törenlerinin yapılacağı salon da yoktu. Kentte tanınan aileler, düğün törenlerini Beyaz Saray binası ile ya da TPAO’nun havuz başında yapmak için bölge Müdürlüğü’nden özel izin alırdı. Batman Lisesi ile o dönemler adı Sanat Enstitüsü olan eski Batman Endüstri Meslek Lisesi’ndeki öğrenciler, nişan ve düğün törenlerini kaçırmazdı. İşte Beyaz Saray tesisindeki düğün törenine katılan dönemin liseli gençlerden Murat Mungan, İlhami Özsüer ve Nusret Koyuncu’dan hatıra bir kare.

LİSELİ GENÇLERİN DAYANIŞMASI

Batman’ın tarihi lisesinin kurucu Müdürlüğünü Gülpaşa Sezer yaptı. Batman Lisesi öğrencileri arasındaki dayanışma ve arkadaşlık parmakla gösterilirdi. Eski Batman Lisesi öğrencilerinin dayanışmasını gösteren siyah-beyaz fotoğraf. 1974-75 Eğitim-öğretim yılında aynı sınıfta okuyan Nurettin Kıyançiçek, Süleyman Taz ve Nusret Koyuncu’nun o yıllarda ölümsüzleştirdikleri hatıra kare, eski öğrencilerin samimiyetlerini gözler önüne seriyor.

HATIRA KARELER BU KAPIDA ÇEKİLİRDİ

1968 Yılında eğitim-öğretim açılan Batman Lisesi’nde dönemin yöneticileri, ana giriş kapısında hatıra fotoğraf çektirirlerdi. Şimdilerde ne bina ne de o eğitim yuvasının adını taşıyan levha kaldı. 1973-74 Eğitim-öğretim yılında okulun giriş kapısında hatıra kare çeken Kurtalanlı Ali, Şeffan Tunç (ayaktakiler), Mehmet Atayan ve Suat’tan geriye kalan siyah-beyaz kare.

KIZ MESLEK LİSESİ, KOMŞU EĞİTİM YUVASI İDİ

Burası Batman Lisesi’nin eski bahçesi. O eski eğitim yuvasının bahçesi de son yıllarda değişti. Batman Lisesi’ne komşu olan Kız Meslek Lisesi’nde de yüzlerce kız öğrenci mezun oldu. 1973 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesi’nde anı sınıf öğrencilerinden Bedri, Mehdi Tangüner, Mehmet Atayan ve Mehdi Polat (oturan) bir arada hatıra kare çekerken, hemen arkalarındaki çatılı bina ise Kız Meslek Lisesi’ne ait.

Editör: TE Bilişim