Barış Arslan

*1990 Öncesinde Batman amatör kümedeki takımlarda forma giyenler özveriyle forma terletirdi. Prim düşünmeyen o fedakâr futbolcuların çoğu takımlarına gönülden bağlıydı. Batman’ın köklü ekiplerinden Batman Gençlikspor’un şampiyonluk gecesine büyük sanatçı Ayşe Şan da katılmıştı. İşte Batman’ın eski amatör takımlarından bir kesit kare.

ŞAN, ŞAMPİYONLUK GECESİNDEYDİ

1987-88 Batman Amatör küme şampiyonu Batman Gençlikspor kulübü idi. O dönemler şampiyon olan takımlar kulübe gelir amaçlı geceler düzenlerdi. Batman Gençlikspor’un eski yöneticilerinden Yılmaz Pekince, Abdulkadir Gayretli ve antrenör Burhan Kaynak’ın, Batman’a Ayşe Şan’ı getirmişlerdi. Şan’ın, eski kapalı spor salonunda verdiği konser görülmeye değerdi. Batman Gençlik Spor Kulübünde forma terleten eski sporcular Ayşa Şan’la bu hatıra kareyi çekmişti.

SİTE HAVUZUNDA SICAK YAZ GÜNLERİ

Yıl 1980. Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Site semti. Bu modern semtteki havuzlar yaz mevsiminde gençlerin büyük ilgisini çekerdi. Havuzda yüzmek isteyenler, TPAO giriş kapısı önünde kuyruk oluştururdu. İşte o dönemlerde havuzda yüzen gençlerden Muharrem Turgut, Ali Tatargan, Selim Akman ve Mustafa Turgut, geçmişten günümüze yansıyan sıcak yaz mevsimin fotoğrafını yıllar öncesinden dondurmuş. Site Havuzu, bir zamanlar gençlerin uğrak yeriydi.

BATMAN GENÇLERBİRLİĞİ RENK KATMIŞTI

Yıl 1984. İki mahalle takımı olan Ayyıldız ve Sanayispor birleşip ‘Gençlerbirliği’ adını almıştı. O dönemler Batman amatör takımları ile çevre illerin takımlarına kök söktüren Gençlerbirliği’nin antrenörü Batman Askerlik Şubesi eski Başkanı Yarbay Oktay Gürle idi. Kulüp Başkanı ise Edip Kızılbulut’tu. İşte o müthiş kadronun 11’i: “Hasan Çınar, Seyfettin Kanağı, Muzaffer, Cem Akman, Veysi Görnü, Aydın Örs ve Ata Soyvural (Ayaktakiler). Abidin Aydın, Şaban, Necdet, Ayhan, Yusuf ve Hayrettin (oturanlar).” İşte Gençlerbirliği’nin o efsane ekibi.

MAHALLE TAKIMLARI DA VARDI

1980’li Yıllarda Batman’da futbol revaçtaydı. Ayyıldızspor, Sağlık Mahallesi ile Aydınlıkevler’de oturan gençlerden oluşuyordu. İşte Gençlerbirliği’nin altyapısını oluşturan Ayyıldızspor’un ilk 11’i: “Erdem Özcan, Emrullah, Veysi Görnü, Mustafa, Muharrem Turgut (Ayaktakiler). Rauf, Yılmaz, kaptan Abidin, Mustafa Çalar, Salih Gür ve Hasan Çınar(Oturanlar).” Ayyıldızspor takımında birçok yıldız futbolcu yetişmişti.

Editör: TE Bilişim