Barış Arslan

*90’lı Yıllarda bayramlaşma törenlerine il yöneticileri tam kadro katılırdı. Batman’ın eski Valisi Zeki Şanal, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de halkın bayramını kutlardı. Halk Eğitim Merkezlerinin yılsonu etkinlikleri ilçelerde yankı uyandırırdı. İşte Batman’ın dününe dair bir kesit kare daha…

İLÇELERDE BAYRAMLAŞMA

Yıl 1993. Dönemin Batman Valisi Zeki Şanal’dı. Batman kent merkezi yanı sıra ilçelerde de bayramlaşma törenleri olurdu. Vali Şanal ile birlikte dönemin eski politikacıları ve STK temsilcileri tam kadro bayramlaşmalarda olurdu. Beşiri eski Belediye Başkanı merhum Ahmet Karabulut, Kozluk Belediye Başkanı merhum Burhan Ayhan, eski İl Genel Meclis üyelerinden Nuri Ergül, Batman Barosu eski Başkanı Av. Sabih Ataç ile bazı yöneticilerin aralarında bulunduğu o bayramlaşma töreninden geride bu kare kaldı.

HEM’İN YILSONU SERGİLERİ

Burası Batman’ın Beşiri ilçesi. Yıl 1992. Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisine dönemin Beşiri Belediye Başkanı merhum Ahmet Karabulut, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necat Alpaslan, Urfalı lokantası sahibi Behcet Özek ile ilçe yöneticilerinin tam kadro katıldıkları o yıl sonu sergisinde izdiham oluşmuştu. Şimdilerde HEM’in yılsonu sergi manzaraları tarihe karıştı.

PROTOKOLUN BAYRAMLAŞMASI

Dini bayramlarda protokol tam kadro törenlere katılırdı. Batman’a yakın ilçe konumundaki Beşiri’de bir dini bayramında dönemin yöneticileri, Kaymakamlık binasında bayramlaşmaya katılmıştı. Batman’ın sevilen Valilerden Zeki Şanal, Beşiri eski Kaymakamı, Beşiri eski Belediye Başkanı merhum Ahmet Karabulut, eski İl Genel Meclis üyesi Nuri Ergül’ün de aralarında bulunduğu protokol, o bayramlaşma töreninde ilçe sakinlerinin de bayramını kutlamıştı. İşte eski yöneticilerin bayramlaşma töreninden bir kare.

2008 YILINDA PETROLSPOR

2008-2009 Futbol sezonunda zor günler geçiren Batman Petrolspor’u ligde bırakan o yöneticilerin hiç biri şimdi görevde değil. Sıfır bütçeyle kısıtlı imkânlarla Batman Petrolspor’u ligde bırakan yönetim; TPAO eski Bölge Müdürü Erdal Coşkun, Habip Tanrıseven, Kutbettin Barlak ve Hayrettin Aktan’dan oluşuyordu. Teknik Direktör ise Karadeniz’in tecrübeli çalıştırıcı Sinan Bayraktar’dı. Kırmızı-Beyazlıların kadrosu Adem Köseoğlu, Tekin Adar, Adem Ayvaz, Mehmet Bayram, Gökhan Asutay, Emre Yüce ve Emre Kanağı’ndan oluşuyordu. Aydın-Didim’deki Capris otelde eski futbolculardan Alpay Özalan’ın aralarında bulunduğu Kırmızı-Beyazlı ekip zoru başarıp ligde kalmıştı.

Editör: TE Bilişim