Barış Arslan

*Batman’ın ilk Köy Hizmetleri Müdürü Ahmet Eke idi. Önce Diyarbakır ardından da Konya Bölge Müdürü olan Eke, başarılı bir bürokrat profili çizdi. Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Ahmet Faruk Öztimur, 1997 yılında Batman Valisi Necati Develioğlu’nun konuğu olmuştu. Beşiri eski Belediye Başkanı Ahmet Karabulut, makamında dönemin Valilerini ağırlardı. Batman barajı ise bir zamanlar parti liderlerini ziyaret ettiği önemli bir duraktı. İşte dünden bir kesit kare daha.

İLK KÖY HİZMETLERİ MÜDÜRÜYDÜ

Ahmet Eke, 1990 yılların başında Batman’ın ilk yerli müdürlerindendi. Kırsalı avucu gibi bilen Eke, yerinde durmayan yöneticiydi. 1990’da Batman ‘İl’ olunca Mardin’den memleketine gelen Eke, Gercüş, Beşiri, Hasankeyf, Kozluk ve Sason ilçelerinin köyleri arasında mekik dokurdu. 1997 Yılına kadar Batman’da başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Eke, önce Diyarbakır Köy Hizmetleri Bölge Müdürü olmuştu. Ardından da Konya Bölge müdürlüğüne kadar yükselen Eke, uzun bir süre de Başkent’te Bakanlık müşavirliğini yaptı.

DEVELİOĞLU’NUN KONUĞU OLMUŞTU

Engelli hakları mücadelesinde bir dönemler ön plana çıkan Türkiye Sakatlar Federasyonu eski Başkanı Ahmet Faruk Öztimür, 1997 yılında Batman eski Valisi Necati Develioğlu’nu ziyaret etmişti ve engellilerin bir çatı altında toplanması için dönemin yöneticilerinden destek istemişti. 2012 Antalya-Alanya’da denize atlayarak yaşamına son veren Öztimür’un, intiharından önce Batman’a yaptığı ziyarette beraberinde dönemin Batman Engelliler Derneği yöneticilerinden merhum Cesim Maslak eşlik etmişti. Develioğlu, Öztimür’ün taleplerini dinlemişti. Yan yana olan Maslak ve Öztimür şimdi aramızda yok.

İZ BIRAKAN BAŞKANDI

Beşiri Belediye Başkanı merhum Ahmet Karabulut, bir dönemler ilçe Belediye Başkanlar arasında parmakla gösterilen politikacıydı. 1994 Yılında dönemin Batman Valisi Salih Şarman’ı makamında ağırlayan Karabulut, cezaevi gören Vali’yi terletmişti. Halen büyük oğlu Sait Karabulut’un Belediye Başkanlığını yaptığı Beşiri’de, Ahmet Karabulut iz bırakan Başkanlardandı.

BATMAN BARAJI LİDER AĞIRLADI

Batman-Diyarbakır il sınırındaki tarihi Malabadi köprüsü gölgesinde, Batman Barajı bir dönemler parti liderlerin uğrak yeriydi. Yıl 1997. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz ve TBMM Başkanı Hikmet Çetin, barajın üretime geçmesiyle kalabalık bir kitle tarafından ağırlanmıştı. İşte o barajdan üç eski politikacının yan yana karesi objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim