Barış Arslan

*70’li Yıllarda Turgut Özal Bulvarı, Petrol kentinin bir kenar semti gibiydi. Dönemin liseli gençleri, okul çıkışında o güzergâhta turlardı. Batman Lisesinin bando takımı ise TPAO stadını inletirdi. 70 ve 80’li yıllarda kabuğuna sığmayan Batman, hızla ‘il’ olmaya doğru yol alıyordu. İşte 70-80’li yıllarda Batman’dan farklı kareler.

TURGUT ÖZAL BULVARINDA MANZARA

Yıl 1972. Burası Telekom Baş Müdürlüğü binasının önü. O dönemlerde Batman Lisesi’nde eğitim-öğretim görenlerin daha çok turladıkları bu güzergahta briket kondu binalar ağırlıktaydı. Batman Lisesinin eski öğrencilerinden fötr şapkalı Cahit Öğle ve Mehmet Atayan, güzergahtan geçerken hemen yanlarındaki üç tekerlekli bir el araba sürücüyle siyah-beyaz kareye böyle yansımıştı.

BANDO TAKIMI, STADI İNLETİRDİ

Batman Lisesinin bando takımı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramlarında TPAO stadının gözdesiydi. Toprak zeminli sahada ünlü Major Diyarbakırlı merhum Hayri Uğur, merasimlerde ilginç hareketlerle izleyicilerden alkış alırdı. İşte 1973’ün Gençlik ve Spor Bayramı’nda Batman Lisesinin bando takımının unutulmaz gösterisi.

AYRILMAZ İKİLİYDİLER

Burası TPAO’nun Site semti. Forma giydikleri takımlarda adlarından söz ettiren Burhan Kaynak ve Mehmet Atayan, TPAO’nun emektar sahasında defalarca formayı giydi. Bir maç öncesinde, kesilen kurbanla hatıra kare çeken Atayan ve Kaynak, ayrılmaz ikiliydi.

Editör: TE Bilişim