Barış Arslan

*70’li Yıllarda Batman gençliğinin tutkusu futboldu. 1968 Yılında eğitim-öğretime açılan Batman Lisesi’nin kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer, resmi bayramlarda öğrencilerini izlerdi. Cumhuriyet alanının dili olsa da 45-50 yıl öncesinin renkli bayram törenlerini anlatabilse. İşte 70’li yıllarda Batman’dan farklı kareler…

LİSE’NİN UNUTULMAYAN MÜDÜRÜ

1968-69 Eğitim öğretim yılında açılan ‘Batman Lisesi’nde kurucu Müdür Gülpaşa Sezer, herkesimin dilinde taht kurdu. Resmi bayramlarda Batman Lisesi’nin bando takımı ile liseli öğrencilere eşlik eden efsane Müdür Sezer, disiplinli olduğu kadar öğrencilere bir ‘baba’ gibi şefkat gösterirdi. Yıl 1974… Cumhuriyet Meydanındaki 23 Nisan Bayramı’nda Batman Lisesi bando takımında yer alan öğrencilerden İlhan Bucağı, Neviran Arıkan, Mehmet Atayan ve Şehmus Çelik’le birlikte Gülpaşa Sezer, objektiflere böyle poz vermişti.

TPAO STADINDAKİ MAÇLAR KAÇMAZDI

Yıl 1973. Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki tarihi stadı. O zamanlar, Petrolspor’un güçlü kadrosu, yüzlerce futbolseveri stada çekiyordu. İşte o dönemler Batman gençliğinden bazı renkli simalar ile eski futbolcuların da aralarında bulunduğu bazı gençlerin, TPAO stadı önünde çektikleri hatıra bir kare daha. Fotoğraftakiler: Mehmet Tan, Şuayip Eriti ve Mehmet Atılgan. Oturanlar Veysi Yörük ve Ferit Tolan. Bu simalardan bazıları şimdilerde Batman dışında.

GÜNEŞSPOR’DA KİMLER FORMA GİYDİ

70’li Yılların başında Batman’da amatör takım yok denecek kadar azdı. Daha çok mahalli takımların müsabakaları TPAO’nun tarihi stadında oynanıyordu. Yıl 1972. Güneşspor’lu bazı futbolcular, TPAO stadında bir müsabaka öncesinden çektikleri hatıra karedekiler: ‘Şeffan Tunç, Cahit Öğle, Mehmet Atayan. (Oturanlar): merhum Ebedin Satıcı ve Ahmet Aşsız.’ TPAO Stadında o dönemler maç izleyen futbolseverler ile futbolcular neredeyse iç içeydi. Amatör ruhla forma giyen o eski Batman gençliğinin futbol tutkusu da şimdilerde yok.

Editör: TE Bilişim