Barış Arslan

*1970’lı Yıllarda Batman’ın gözde mekanları olan kahve ve dinlenme yerlerinin masa-sandalyeleri gürgen ağaçtandı. Batman’ın eski kuaförleri bir arada çalışırdı. Eski sunucu Celal Yılmaz, düğün törenlerinin renkli simasıydı. İşte Batman’dan farklı kareler.

ESKİ BERBERLER BİR ADAYDI

Batman’ın eski berberleri bir arada çalışırdı. Hikmet Zemin, Hasan Öz ve Nuri Usta, 1975 yılında Ziraat Bankası Batman Şubesi ara sokağındaki Petrol berber salonunda çalışırdı. Batman’ın 50 yıllık o eski berber salonu hala hizmette. İşte o 50 yıllık mekanda üç eski berber bir arada olduğu dönem.

70’Lİ YILLARDA KAHVELER BÖYLEYDİ

Yıl 1971. Batman’ın eski kahve ve dinlenme yerlerinden biri de Abit Direkçi’nin, eski noter bitişiğindeki 2 katlı binasıydı. Kahvelerde masa ve sandalyeler ise şimdi ki konforlu ve sedirden değildi. Gürgen ağaçtan olan o sandalye ve masalarda oturanlar arasında Cengiz Urgüç, Vechettin Çelik, Marangoz Sıddık ve Seyfettin Bozgana’dan hatıra bir kare. Şimdilerde o mekanlar da tarihe karıştı.

YILMAZ, DÜĞÜNLERİN SUNUCUYDU

Batman’ın tanınan ailelerinden Karatay’ların fertlerinden Ahmet’in düğünü Yeni Mahalle’de yapılmıştı. Düğün törenlerinin sunucusu o zamanlar Celal Yılmaz’dı. Berber Hasan Öz’ün tıraş ettiği damat Abdurrahman Karatay, objektiflere böyle yansırken, yanında ise Celal Yılmaz ise esprileriyle düğüne renk katmıştı. Batman’da o renkli düğünler de şimdilerde geride kaldı.

Editör: TE Bilişim