Barış Arslan

*Batman’ın lokomotifi konumundaki TPAO’da aşçı ve pasta ustaları, bir zamanlar parmakla gösterilirdi. TPAO’nun eski 1 nolu misafirhanesinde de konuklar ağırlanırdı. Son 20 yılda TPAO’da da çok şey değişti. İşte Batman’ın çekirdeğini oluşturan TPAO’da iz bırakan karelerden bir kesit.

TPAO’DA UNUTULMAZ AŞÇILARDILAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 1970’li yıllarda usta aşçıları, parmakla gösterilirdi. Yıl 1977. Pasta ustalarından Mehmet Nur Altundal, eski Beyaz Saray binası önünde usta aşçıbaşı Nezhet Ustabaşı ve Abdullah Yurdusev’le objektiflere böyle poz vermişti. TPAO’da uzun süreyle çalışan eski aşçı merhum Nezhet Ustabaşı idi.

5 YILDIZLI ESKİ MİSAFİRHANE

Yıl 1985. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski misafirhanesi 5 yıldızlı konaklama mekanı gibiydi. 1987 Yılında dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal, 1 Nolu misafirhanede konaklamıştı. O dönemde Özal’ın ağırlandığı o tesiste, TPAO aşçıları merhum Mahmut Songar ve Nezhet Ustabaşıydı. Misafirhanede de İdareci olan Hüseyin Gürbüz hakkın rahmetine kavuştu. Eski Sosyal İşler Şefi Aydın Aydın ise emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşti.

O ESKİ USTAYA AHDE VEFA

Yıl 1992. 30 Yıl süreyle TPAO’da çalıştıktan sonra emekli olan Nezhet Ustabaşı’nın, onura TPAO’da yemek verilmişti. Kristal Park’taki yemeğe eski Sosyal İşler Şefi Halit Edip Özcan, Nuri Kaya ve Selami Büyükyapıcı, Ustabaşı’nı yalnız bırakmamıştı. TPAO’da emekli olan Ustabaşı ise dönemin eski yöneticilerine teşekkür etmişti. TPAO’nun o eski gelenekler de tarihe karıştı.

BU KADRO 3. LİGDE BAŞARILI OLMUŞTU
Bir dönemler Kulüp Başkanlığını Enver Özdemir’in yaptığı Karşıyakaspor, 3. Lig’de de Batman’ı başarıyla temsil etmişti. 2 sezon 3. Lig’de kalmayı başaran Karşıyaka’da Mehmet Bakay, Medeni, Ekrem ve diğer futbolcular özveriyle Karşıyaka formasını terletmişlerdi. Karşıyaka 2 sezondan sonra 3. Lig’den düşmüştü.

Editör: TE Bilişim