Barış Arslan

* Bir zamanlar çevreciliği ile spor kamuoyuna yakınlığıyla bilinen Uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin, TEMA Vakfının etkinliklerine de destek vermişti. Dönemin Valisi Efkan Ala ile Hasankeyf’te temizlik kampanyasına katılan Güneştekin, şimdi ise dünya sanatçısı. Dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, o dönemler kışlayı halka açmıştı. İşte Batman’ın eskiye dair farklı kareleri.

ALA İLE HASANKEYF HATIRASI
Yıl 2003. Dönemin Batman Valisi eski İçişleri Bakanı Efkan Ala idi. O dönemler Hasankeyf’in yanı sıra bölgedeki tarihi dokuyu tüm Türkiye’ye tanıtmak için yollara düşen isim ise Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin idi. Belgesel çekim uzmanı Coşkun Aral ile Hasankeyf kalesine çıkan Güneştekin, sıra dışı Vali Efkan Ala, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile objektiflerimize böyle yansımıştı.

TEMACI GÜNEŞTEKİN
Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca’nın başlattığı ‘Türkiye çöl olmasın’ kampanyasına bir destekte sanatçı Ahmet Güneştekin’den gelmişti. Tema Vakfı yeleğini giyen Güneştekin, tarihi Hasankeyf’in tanıtımında da belgeselci Coşkun Aral ile büyük bir kampanyaya start vermişti. İşte 2000 yılların başlarında Hasankeyf Gönüllerine destek veren sanatçı Güneştekin ve Aral, bir arada.

MECİT PAŞA VE BASIN MENSUPLARI
1998 ila 2000 Yılları arasında Batman Jandarma Bölge Komutanlığını yapan Tuğgeneral Mecit Korkut paşa, kışlanın kapısını halka ve basın mensuplarına açmıştı. Batman Petrolspor’un 2. Lig A kategorisine yükselmesine de büyük katkısı olan Mecit Paşa, basın mensuplarıyla bir araya geldiği Batman Öğretmenevi girişinde bu hatıra kareyi çekmişti.

KÜÇÜK ÇEVRECİYDİ, ŞİMDİ AVUKAT OLDU
Batman Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa’nın oğlu Mercan da babası gibi çevreciydi. Yıl 2003. Hasankeyf kalesinde başlatılan temizlik kampanyasına destek veren isimler arasında başarılı öğrenci Mercan Argunağa da vardı. Argunağa, şimdi hukukçu oldu. İşte 11 yaşlarındayken çevreci Mercan Argunağa, Hasankeyf kalesinde objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim